Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Πλεύρης: Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας

Για πλαίσιο χρηματοδότησης συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Χίο όπου βρέθηκε. Στόχος των περιοδειών υψηλόβαθμων στελεχών και μελών του κόμματος, είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου, που υλοποιείται υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και η επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο χρηματοδότησης ύψους 250 εκατ. ευρώ για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που τα Κέντρα Υγείας της περιοχής έχουν ενταχθεί, αλλά και 350 εκατ. για δευτεροβάθμιες δομές που είναι το νοσοκομείο της Χίου. Μέσα στην προκήρυξη για 4.000 θέσεις νοσηλευτών καλύπτονται οι ανάγκες που μας έχει υποδείξει το νοσοκομείο της Χίου καθώς επίσης και στο ιατρικό προσωπικό με κυρίαρχο θέμα των ογκολόγο που θα προκηρυχθεί η θέση. Γνωρίζω το πρόβλημα που υπάρχει στο ΕΚΑΒ και ήδη ενημέρωσα κα τους ανθρώπους υγείας και στην προκήρυξη των 910 θέσεων για λοιπό προσωπικό έχει προβλεφθεί θέσεις για διασώστες και οδηγούς αλλά θα υπάρξει και εκτάκτως με επικουρικό προσωπικό που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες θέσεις οδηγών για να λυθεί το θέμα που υπάρχει  και δεν αφορά μόνο τη Χίο αλλά και άλλα μέρη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης «ως κυβερνητικό κλιμάκιο επισκεφθήκαμε τη Χίο στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιούνται προκειμένου να ακούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να βλέπουμε την πρόοδο του κυβερνητικού έργου. Είδαμε την πρόοδο του αεροδρομίου που είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι ένα έργο που συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Αντίστοιχα το Δικαστικό Μέγαρο που χρόνιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο έργο για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου. Παράλληλα, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας που έχει γίνει μία πολλή ωραία σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Μαζί με τον Νότη Μηταράκη πήγαμε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Χίου. Είναι χώροι φιλοξενίας χαμηλής πίεσης συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που φυλάσσονται και στο πλαίσιο του Διεθνούς δικαίου ξεχωρίζουμε αυτούς που πραγματικά χρήζουν προστασίας και όσοι δεν χρήζουν της προστασίας του πρόσφυγα δεν υπάρχει είσοδος προς τη χώρα. Προφανέστατα ως υπουργός Υγείας πραγματοποίησα συναντήσεις στο νοσοκομείο της Χίου όπου σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο με προβλήματα που υπάρχουν συνολικά σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με κίνητρα που θα δοθούν στους γιατρούς με προκηρύξεις που θα είναι στοχευμένες στις άγονες περιοχές». 

Σε αυτή την τρίτη κατά σειρά επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Υγείας, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή του Νομού Νότη Μηταράκη και τους Βουλευτές  Νόνη Δούνια, Χρήστο Κέλλα και Περικλή Μαντά, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο που υλοποιείται στην περιοχή.

Οι υπουργοί και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησαν με μέλη της διοίκησης και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χίου, επισκέφθηκαν το χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην περιοχή της ΒΙΑΛ, είδαν από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται στο χώρο του υπό ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου και του αεροδρομίου και συνομίλησαν με τους υπευθύνους του Κέντρου Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας στην περιοχή Καλλιμασιά.

Ακόμα τα στελέχη της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας συμμετείχαν σε μια ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Χίου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της, Λευτέρη Μπλάτζιου και με την παρουσία στελεχών από όλο τον νομό.

Πηγή: skai.gr

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts