Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Γαλλία: Επιστρέφει ο κορωνοϊός μετά τη μεγάλη μείωση κρουσμάτων

Γαλλία: Επιστρέφει ο κορωνοϊός μετά τη μεγάλη μείωση κρουσμάτων

Η πανδημία της Covid-19 αρχίζει να επιστρέφει στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, με την καταγραφή αυξημένων λοιμώξεων. Μετά από μια σταθερή μείωση των νέων μολύνσεων, η Γαλλία έχει φτάσει πλέον τα 20.000 κρούσματα την ημέρα.

Τις τελευταίες ημέρες, «έχω ήδη παρατηρήσει μια ελαφρά αύξηση (…) στην κυκλοφορία» του κορονοϊού, δήλωσε ο Guillaume Spaccaferri , επιδημιολόγος στο Santé publique France, σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τη Le Figaro, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ωστόσο, ο επιδημιολόγος τόνισε την «έλλειψη επιπτώσεων στα νοσοκομεία», παρόλο που ήταν πολύ νωρίς για αξιολόγηση.

Τα κρούσματα Covid-19 μειώνονταν σταθερά εδώ και δύο μήνες, όμως έχουν αρχίσει να αυξάνονται ξανά τις τελευταίες ημέρες. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων 7 ημερών έχει αυξηθεί σε περίπου 20.000 νέα κρούσματα την ημέρα.

Ο Guillaume Spaccaferri πιστεύει ότι ευθύνονται η «λιγότερο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων περιορισμού» και η «επίπτωση της εξάπλωσης των BA.4 και BA.5».

Αυτές οι νέες, δυνητικά πιο μεταδοτικές παραλλαγές της Omicron έχουν γίνει η πλειοψηφία στη Νότια Αφρική και την Πορτογαλία, όπου έχουν προκαλέσει πρόσφατα κύματα κρουσμάτων, τα οποία όμως στο μεταξύ σταθεροποιήθηκαν.

Πόσο χειρότερες είναι BA.4 ή BA.5, από άλλες παραλλαγές Ομικρον

Στη Γαλλία, και οι δύο παραλλαγές κερδίζουν έδαφος, αν και παραμένουν μειοψηφία στα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας: λιγότερο από το 1% των νέων κρουσμάτων για το BA.4 και το 5% για το BA.5.

Ωστόσο, ειδικοί στον τομέα της υγείας σημείωσαν ότι η εμπειρία της Νότιας Αφρικής και της Πορτογαλίας είναι καθησυχαστική, καθώς αυτές οι δύο χώρες δεν έχουν βιώσει τεράστια κύματα νοσηλειών και θανάτων.

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το BA.4 ή το BA.5 είναι πιο σοβαρό από άλλες παραλλαγές της Omicron», δήλωσε η επιδημιολόγος Anna Maisa.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤLE FIGARO

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts