Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Πρωτοποριακό Συνέδριο Innovation@Sygros

Πρωτοποριακό Συνέδριο Innovation@Sygros

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο «Καινοτομίες στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία: από την έρευνα στην κλινική πράξη» που διοργανώθηκε από την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δερματολογικών Ερευνών και Εκπαίδευσης.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 26, 27 και 28 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής με τη συμμετοχή 150 εκλεκτών ομιλητών και 300 συνέδρων, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 20 συνεδρίες, 9 δορυφορικές διαλέξεις και 3 κλινικά φροντιστήρια που ανέδειξαν την πρόοδο της επιστήμης στη Δερματολογία και Αφροδισιολογία και φώτισαν καινοτόμες προσεγγίσεις στον τομέα της θεραπείας, της διάγνωσης και της πρόληψης των δερματικών νοσημάτων.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν όλες οι νέες προσεγγίσεις και τάσεις στο χώρο της δερματολογίας – αφροδισιολογίας, τα σημεία που πρέπει να γίνουν άλματα προόδου, ενώ προσδιορίστηκε η θέση της δερματολογίας στη νέα εποχή της υγείας ειδικά μετά την πανδημία αλλά και τον ραγδαίο ψηφιακό μετασχηματισμό σε κάθε πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης αλλά και της ίδιας της ζωής, ενώ ξεχωριστή βαρύτητα δόθηκε στους καινοτόμους τομείς που μεταμορφώνουν τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση στα δερματικά νοσήματα. Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Α’ Κλινικής Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», Αλέξανδρος Στρατηγός «είμαστε μέρος ενός τεράστιου οικοσυστήματος που μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε με νέα εργαλεία στον 21ο αιώνα, αναπτύσσοντας νέες θεραπείες, θωρακίζοντας την υγεία των ασθενών μας, ενισχύοντας την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση και συνεισφέροντας στην ουσιαστική πρόοδο της ιατρικής στον τόπο μας».

Ξεχωριστή ήταν η επίσημη ομιλία του Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΠΓΝ «Αττικόν», Σωτήρη Τσιόδρα κατά την τελετή έναρξης, ο οποίος παρουσίασε με την πάντα ξεχωριστή τεκμηρίωσή του τα συμπεράσματα αλλά και την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με την πανδημία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που μας έμαθε η πανδημία είναι ότι στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων κανείς δεν μπορεί να δράσει μόνος του και ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται στη συλλογική συνεργασία.

Τον ιστορικό και ξεχωριστό ρόλο που έχει στη χώρα μας το Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός εξήραν στις τοποθετήσεις τους τόσο ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Μελέτιος- Αθανάσιος Δημόπουλος όσο και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος. Μέσα από το μακρόπνοο και εκσυγχρονιστικό έργο όλων των διοικήσεων παράλληλα με τον καθημερινό μόχθο και την αφοσίωση ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων, το Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός αποτελεί ένα εμβληματικό κέντρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πορεία της Δερματολογίας -Αφροδισιολογίας στην Ελλάδα.

Στην Α’ Κλινική Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός, μέσα από την στενότερη συνεργασία των δερματολόγων – αφροδισιολόγων με τις άλλες ειδικότητες, ερευνητές, και φορείς της δημόσιας υγείας δημιουργείται ένα περιβάλλον όπου συναντώνται η υψηλή και σύγχρονη ακαδημαϊκή εκπαίδευση, η καινοτόμος έρευνα και η άριστη ιατρική φροντίδα προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts