Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εργαστήρια Δραματοθεραπείας: ‘Μέσα από την Τέχνη… φτάνω σε μένα’
Εργαστήρια Δραματοθεραπείας: ‘Μέσα από την Τέχνη… φτάνω σε μένα’

Εργαστήρια Δραματοθεραπείας: ‘Μέσα από την Τέχνη… φτάνω σε μένα’

  • September 24, 2014
  • 0 Likes
  • 48 Views
  • 0 Comments

altΗ Τέχνη συχνά μας ταξιδεύει και μας οδηγεί σε μονοπάτια και δρόμους άγνωστους στη ζωή μας. Μέσα από τη διέγερση των αισθήσεων, τους συνειρμούς αλλά και τα συναισθήματα που μας διακινούνται, ανακαλύπτουμε και συνθέτουμε ανεξερεύνητα κομμάτια του εαυτού μας.

Η τέχνη, άλλωστε, με το συμβολικό τρόπο έκφρασης, συμβάλλει πάντα σε μια άμεση και ταχύτερη έκφραση και ψυχική επεξεργασία των θεμάτων που μας απασχολούν στην καθημερινότητα μας.

Σε αυτό τον κύκλο βιωματικών εργαστηρίων, με τις τεχνικές της δραματοθεραπείας και τα εκφραστικά μέσα του χορού, της ζωγραφικής, της μουσικής και της λογοτεχνίας, θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε με δημιουργικό τρόπο γνωστές και άγνωστες πτυχές του εαυτού μας.

Ο κύκλος αυτός ξεκινά με μια ανοιχτή εισαγωγική συνάντηση το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, στην οποία μπορεί κανείς να έρθει σε μια πρώτη γνωριμία με τις τεχνικές της δραματοθεραπείας και τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουμε μαζί σε αυτό τον κύκλο εργαστηρίων. Ακολουθούν τέσσερα εργαστήρια σε καθένα από τα οποία θα δουλέψουμε με άλλο εκφραστικό μέσο: το χορό, τη ζωγραφική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με ένα εργαστήριο σύνθεσης στο οποίο ο κάθε συμμετέχων θα προχωρήσει στη δημιουργία του δικού του έργου τέχνης, βάσει του υλικού των προηγούμενων εργαστηρίων, συνθέτοντας πλέον την προσωπική του ιστορία-εμπειρία.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για μια διαφορετική προσέγγιση μέσα από την Τέχνη, σε άτομα που ανήκουν σε άλλους χώρους και αναζητούν διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και τεχνικές θεραπευτικής προσέγγισης. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στην Τέχνη ή τη Δραματοθεραπεία.

–  Η Ξένια Μαλαθράκη, είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται από το έτος 2000 στην Ειδική Αγωγή δουλεύοντας διαγνωστικά και θεραπευτικά με παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Κατέχει μεταπτυχιακή ειδίκευση (PGD) στη Δραματοθεραπεία από το University of Ηertfordshire, Hatfield και έχει σπουδάσει υποκριτική στο εργαστήριο Δραματικής Τέχνης του Άκη Δαβή. Έχει διατελέσει Γ.Γ. του Δ.Σ. της Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος από το 2007 έως και σήμερα.

–  H Ειρήνη Τζελέπη είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στον τομέα της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας εφήβων & ενηλίκων. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc.) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου και δύο μεταπτυχιακά διπλώματα εξειδίκευσης, στη Δραματοθεραπεία (University of Ηertfordshire, Hatfield) και στην Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Μanor House Centre for Psychotherapy & Counselling, Λονδίνο). Διατηρεί ιδιωτικό ψυχοθεραπευτικό γραφείο στην Αθήνα από το έτος 1999.

alt

Αναλυτικό πρόγραμμα εργαστηρίων

•    Εισαγωγική συνάντηση    
Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014,11.00-15.00 μ.μ.     

•    «Μέσα από τη μουσική …φτάνω σε μένα»
Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014,11.00-15.00 μ.μ.

•    «Μέσα από τη ζωγραφική …φτάνω σε μένα»
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014,11.00-15.00 μ.μ.     

•    «Μέσα από τη μουσική …φτάνω σε μένα»
Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015,11.00-15.00 μ.μ.

•    «Μέσα από τη λογοτεχνία …φτάνω σε μένα»
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015,11.00-15.00 μ.μ.

•    «Σύνθεση: Φτιάχνοντας το δικό μου έργο Τέχνης»
Σάββατο 7 Μαρτίου 2015,11.00-16.00 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής:

•    Εισαγωγική συνάντηση: είσοδος ελεύθερη.
•    Για κάθε εργαστήριο: 30 ευρώ (συμμετοχή και στα 5 εργαστήρια: 130 ευρώ).
•    Για φοιτητές & ανέργους: 20 ευρώ (συμμετοχή και στα 5 εργαστήρια: 80 ευρώ).

*  Η συμμετοχή σε κάθε εργαστήριο της ενότητας αυτής δεν είναι απαραίτητη αλλά συνιστάται ιδιαίτερα για το όφελος της συνολικής εμπειρίας

Οδός: Δέφνερ 18 Μετς, Αθήνα

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
 
•    Ξένια Μαλαθράκη, Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια
Τηλ. 6972287633, xeniamal@yahoo.com
•    Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια
Τηλ. 6945637529, irini.tzelepi@yahoo.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline