Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 22 εκατ. ευρώ στα αντικαρκινικά νοσοκομεία
Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 22 εκατ. ευρώ στα αντικαρκινικά νοσοκομεία

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 22 εκατ. ευρώ στα αντικαρκινικά νοσοκομεία

  • October 25, 2018
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

Τη διάθεση 22.138.180 ευρώ, «που προήλθαν από την πολιτική εξοικονόμησης και τα αποθεματικά του κράτους», σε έργα υποδομών και προμήθειες αναγκαίου ιατροτεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια ογκολογικά (αντικαρκινικά) νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπ. Υγείας, Παύλος Πολάκης.
    
Συμπλήρωσε δε ότι «σ’ αυτή την κυβέρνηση (αντίθετα με τις προηγούμενες) δεν είμαστε εδώ για να κατευθύνουμε τα πλεονάσματα σε “έκτακτες επιχορηγήσεις”-μπαλώματα ή διαβλητές φαρμακευτικές δαπάνες -τύπου Novartis- και άλλα τέτοια πονήματα φαύλων εποχών».
    
Η παρέμβασή αυτή έρχεται σε συνέχεια της επιχορήγησης που διατέθηκε πριν ένα χρόνο περίπου (τον Σεπτέμβριο του 2017), από το αδιάθετο προϊόν των Πανελληνίων Αντικαρκινικών Εράνων, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των αντικαρκινικών νοσοκομείων, με το συνολικό ποσό των 2.920.000 ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
    
Συγκεκριμένα, έπειτα από στοχευμένη μελέτη άμεσων αναγκών στα εν λόγω νοσοκομεία, διατίθενται:
    
•  7.140.000 ευρώ στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» για έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού υποδομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
    
•  5.000.000 ευρώ στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την προμήθεια ιατρικών ρομποτικών συστημάτων, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό χειρουργείων και ΜΕΘ, διαγνωστικού εξοπλισμού και ενδοσκοπήσεων, εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό του Πληροφοριακού Συστήματος του νοσοκομείου κ.α.
    
•  5.000.000 ευρώ στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» για ιατρικά μηχανήματα και όργανα, διαγνωστικό και χειρουργικό εξοπλισμό, εξοπλισμό ΜΕΘ, ξενοδοχειακό και επισιτιστικό εξοπλισμό κ.α.
    
•  4.998.180 ευρώ στο Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» για διαγνωστικά μηχανήματα, ψηφιακά συστήματα ενδοσκόπησης, εξοπλισμό ΜΕΘ, Laser χειρουργικό εξοπλισμό κ.α.
    
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: