Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Έχεις άρρωστο κατοικίδιο; Χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη
Έχεις άρρωστο κατοικίδιο; Χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη

Έχεις άρρωστο κατοικίδιο; Χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη

  • September 27, 2017
  • 0 Likes
  • 13 Views
  • 0 Comments

Το να έχεις σπίτι σου ένα ζώο για να το φροντίζεις και να του δίνεις αγάπη δεν είναι ένας μονόδρομος. Με τον καιρό νιώθετε τα ίδια συναισθήματα και συνδέεστε με τέτοιο τρόπο, που ίσως να μην σας έχει συμβεί ποτέ με άνθρωπο.
        
Και φυσικά όσοι είναι απ’ έξω δεν μπορούν να το καταλάβουν. Ούτε αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ψυχολογικής κακοδιάθεσης σε περίπτωση που το κατοικίδιο αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Είναι το παιδί του καθενός.
        
Γι’ αυτό τα αποτελέσματα μιας έρευνας του περιοδικού Veterinary Record φαίνονται απόλυτα λογικά. Οι επικεφαλής πήραν 119 άτομα που το κατοικίδιο τους ήταν άρρωστο ή είχε κάποιο πρόβλημα και 119 που είχαν απόλυτα υγιή κατοικίδια. Μέσα από ερωτηματολόγια που εστιάζουν στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες, φάνηκε ότι όσοι βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθούν σε τέτοια κατάσταση. Ή είχαν ήδη βρεθεί!
        
Παρά το γεγονός ότι το ερωτηματολόγιο δεν ασχολήθηκε με το άγχος που υπάρχει στην ζωή του καθενός ξέχωρα από το κατοικίδιο, τα αποτελέσματα δεν λένε κάτι σοκαριστικό, μιας και η ψυχολογική διαταραχή και ανισορροπία αποτελούν συχνά χαρακτηριστικά σε ανθρώπους που είναι δεμένοι με τα ζώα τους.
        
Πηγή: HuffingtonPost.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: