Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 99 συνολικά οι ασθενείς με τον ιό του Δυτικού Νείλου
99 συνολικά οι ασθενείς με τον ιό του Δυτικού Νείλου

99 συνολικά οι ασθενείς με τον ιό του Δυτικού Νείλου

  • August 24, 2010
  • 0 Likes
  • 34 Views
  • 0 Comments

Ενενήντα εννέα είναι πλέον οι ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν με τον ιό του «Δυτικού Νείλου», όπως αναφέρεται στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό, του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνολικά, διαγνώστηκαν εργαστηριακά με τον ιό 99 άτομα ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 8.

Συγκεκριμένα, έως σήμερα το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του «Δυτικού Νείλου», 47 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 41 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 10 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, από προχθες το απόγευμα οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη έχουν παραλάβει τα αντιδραστήρια και έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους στις 2.000 φιάλες αίματος που είχαν δεσμευτεί προληπτικά. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 350 φιάλες με αρνητικά για τον ιό αποτελέσματα και μέχρι σήμερα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και σε άλλες 100 φιάλες. Με αφορμή πάντως τα περιοριστικά μέτρα μείωσης των αιμοληψιών σε νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων του ιού του «Δυτικού Νείλου» για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κάνει έκκληση για αιμοδοσία.

«Ειδικά σήμερα, η αιμοδοσία είναι όχι μόνο μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπό μας αλλά και απαραίτητη ‘στάση’ πληθυσμού για την αντιμετώπιση της κρίσης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που καλεί τον κόσμο «να σταθεί συνοδοιπόρος στον αγώνα αυτό, στηρίζοντας έμπρακτα τις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων που βρίσκονται σε κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline