Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αγνωστοι έκλεψαν φάρμακα αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ
Αγνωστοι έκλεψαν φάρμακα αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ

Αγνωστοι έκλεψαν φάρμακα αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ

  • March 29, 2010
  • 0 Likes
  • 8 Views
  • 0 Comments

Φάρμακα αξίας περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσά τους και μεγάλες ποσότητες Prozac, έκλεψαν άγνωστοι από αποθήκη της εταιρίας Eli Lilly & Co, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κονέκτικατ.

Οι δράστες μπήκαν στην αποθήκη στην πόλη ‘Εινφιλντ είτε αργά το βράδυ του Σαββάτου ή νωρίς την Κυριακή την ώρα που στην περιοχή μαίνονταν σφοδρές καταιγίδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στίβεν Καζέλουσκας.

Σίγουρα δεν συναντάς πολλές φορές στην καριέρα σου διαρρήξεις με λεία 50 ως 75 εκατομμύρια“, τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε:”Ήταν μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση”.

Οι κλέφτες απενεργοποίησαν τον συναγερμό του κτιρίου και μετέφεραν δεκάδες παλέτες με αντικαταθλιπτικά Prozac και Cymbalta, αντιψυχωτικά Zyprexa και άλλα φάρμακα της εταιρίας.

Υπάλληλος της εταιρίας είδε το απόγευμα της Κυριακής μια τρύπα στην στέγη και ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Καζέλουσκας η αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε ότι ο συναγερμός ετέθη εκτός λειτουργίας.

Ο Καζέλουσκας εκτιμά πως τα φάρμακα προορίζονται για τη μαύρη αγορά και πιθανόν για το εξωτερικό.

Εκπρόσωπος της εταιρίας σε γραπτή ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η κλοπή δεν θα έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις και δεν θα προκαλέσει προβλήματα στη διανομή φαρμάκων στην ανατολική ακτή.

Την έρευνα έχουν αναλάβει η αστυνομία της πολιτείας του Κονέκτικατ και το FBI.

Πηγή:   ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline