Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. 4 μύθοι για το λίπος και την δράση του στον οργανισμό
4 μύθοι για το λίπος και την δράση του στον οργανισμό

4 μύθοι για το λίπος και την δράση του στον οργανισμό

  • October 10, 2017
  • 0 Likes
  • 28 Views
  • 0 Comments

Η λέξη “λίπος” έχει συνδεθεί με αρνητική χροιά. Το λίπος είναι αυτό που θέλουμε να αποβάλλουμε με στοχευμένη γυμναστική, λίπος αποκαλούμε τα περιττά κιλά κλπ. Είναι όντως τόσο κακό;
    
Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, το λίπος μπορεί να αποκτήσει την έννοια που θα του δώσεις εσύ.
    
Υπάρχουν μερικοί μύθοι γύρω από αυτό. Μύθοι που διαιωνίζονται παρά τις συνεχείς αναιρέσεις τους
    
Μύθος 1:  Αν παίρνεις λίπος, τότε θα αυξηθεί πολύ το βάρος σου. Σαφώς. Αν τρως συνεχώς πολύ λιπαρά φαγητά και καταναλώνεις μεγάλες μερίδες, τότε αναπόφευκτα θα δεις το βάρος σου να αυξάνεται. Υπάρχει όμως και το καλό λίπος. Αν όμως η κατανάλωση σου αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό των καθημερινών αναγκών σε θερμίδες, τότε δεν πρόκειται να δεις κάτι ανησυχητικό.
    
Μύθος 2:  Το λίπος δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μεγάλο λάθος. Χωρίς το λίπος δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν σωστά πολλές εγκεφαλικές και σωματικές λειτουργίες. Όπως η παραγωγή ορμονών ή η προστασία των κυττάρων. Ή η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος.
    
Μύθος 3:  Το λίπος είναι μόνο κακό. Αν και αυτό αναιρέθηκε με τον πρώτο μύθο, χρειάζεται μια περαιτέρω εξήγηση. Υπάρχει όντως κακό λίπος. Όπως και κακοί υδατάνθρακες. Υπάρχουν όμως και καλοί. Άρα και καλό λίπος. Ο σολωμός λόγου χάρη έχει άφθονο καλό λίπος.
    
Μύθος 4:  Υπάρχει μόνο ένα λίπος. Κι αυτό λάθος. Τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα είναι τα είδη που καίει εύκολα ο οργανισμός. Τα κορεσμένα και τα ακόρεστα είναι αυτά που κατακάθονται.
    
Πηγή: MensHealth.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: