Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Πώς να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια των χεριών και των ποδιών

Τα κίτρινα νύχια δεν πονούν ούτε και είναι επιβλαβή για την υγεία. Ωστόσο, τα καθαρά και υγιή νύχια είναι πάντοτε πολύ πιο εντυπωσιακά καθώς αποτελούν δείκτη υγείας αλλά και καθαριότητας. Το κιτρίνισμα των νυχιών μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες αλλά ευτυχώς, μπορεί να διορθωθεί.

Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες στο σπίτι που είναι αρκετά αποτελεσματικές στην εξάλειψη του δυσάρεστου προβλήματος των κιτρινωπών νυχιών. Οι εν λόγω θεραπείες μπορούν να αποκαταστήσουν την αρχική τους εμφάνιση, ώστε να μπορείτε να αναδείξετε ξανά τα τέλεια νύχια σας.

Γιατί τα νύχια γίνονται κίτρινα;

Τα κίτρινα νύχια είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση ορισμένων προϊόντων, όπως βερνίκια νυχιών και προϊόντα καθαρισμού, εάν τα χρησιμοποιείτε χωρίς γάντια.

Υπάρχουν όμως και περισσότεροι λόγοι που δημιουργούν κίτρινα νύχια και οι λόγοι είναι οι εξής:

Έλλειψη θρεπτικών ουσιών: Εάν η διατροφή μας δεν είναι ισορροπημένη, θα μπορούσαμε να υποφέρουμε από έλλειψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Η έλλειψη βιταμίνης Α και Β, οι πρωτεΐνες, ο σίδηρος, το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος ενοχοποιούνται για το κιτρίνισμα των νυχιών. Επίσης, η περίσσεια βιταμίνη Α μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα των νυχιών.

Ασθένειες των νυχιών: Οι μύκητες τρέφονται με την κερατίνη των νυχιών, προκαλώντας κίτρινα νύχια.

Η συνεχής χρήση καπνού μπορεί να αφήσει τα νύχια και τα δάχτυλά μας κίτρινα.

Τα βερνίκια νυχιών: Η χρήση ακατάλληλων βερνικιών ή το συνεχόμενο ημιμόνιμο μανικιούρ εμποδίζει το νύχι να αναπνέει φυσικά. Αυτό συμβαίνει επίσης με τη χρήση ψεύτικων νυχιών ή της χρήσης τζελ.

Ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως όταν το ήπαρ δεν λειτουργεί καλά, αυξάνουν το επίπεδο των χολικών χρωστικών ουσιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο κιτρίνισμά τους.

Πώς λευκαίνουν τα νύχια

Μόλις μάθετε την αιτία της ύπαρξης κιτρινωπών νυχιών, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε σωστά προκειμένου να επαναφέρετε τα νύχια σας σε μια υγιή κατάσταση. Στο άρθρο που διαβάζετε προτείνουμε μερικές φυσικές θεραπείες στο σπίτι για να βελτιώσετε την εμφάνιση των νυχιών σας.

1. Λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα από τα πιο λευκαντικά και καθαριστικά προϊόντα. Θα αφαιρέσει τους λεκέδες, θα δώσει στα χέρια σας φωτεινότητα και επίσης καθαρίζει σε βάθος χάρη στα ένζυμά του. Επίσης, έχει αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες που θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε λοιμώξεις και μύκητες.

Χρησιμοποιείται τόσο στην καλλυντική περιποίηση όσο και για τον καθαρισμό του σπιτιού και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το χυμό του λεμονιού στα νύχια με τη βοήθεια μιας μπατονέτας και να το αφήσετε να δράσει για 15 λεπτά.

2. Λευκό ξύδι

Μαζί με το λεμόνι, το ξύδι είναι ένα από τα πιο ισχυρά καθαριστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο δέρμα σας, καθώς και για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Θα πρέπει να αναμίξετε την ίδια ποσότητα ζεστού νερού με το λευκό ξύδι σε ένα δοχείο και να αφήσετε τα χέρια σας μέσα για πέντε λεπτά.

3. Μαγειρική σόδα

Αυτό το προϊόν είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στο να απαλλαγούμε από τα κιτρινωπό νύχια, καθώς τα λευκαίνει ταυτόχρονα με την απολέπισή τους.

Για να λειτουργήσει στο βέλτιστο αυτό το προϊόν, θα πρέπει ιδανικά να το συνδυάσετε με άλλα υγρά συστατικά. Μπορείτε να το αναμίξετε με λίγο νερό μέχρι να γίνει μια πάστα για να κάνετε μασάζ στα νύχια σας με αυτό μία φορά την ημέρα. Στη συνέχεια, θα πρέπει πάντα να τα ενυδατώνετε με μια καλή κρέμα χεριών.

4. Φυσική θεραπεία κατά των κίτρινων νυχιών

Εάν αναμίξετε το χυμό μισού λεμονιού, μια κουταλιά της σούπας σόδας σε σκόνη και μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, θα έχετε μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για να καθαρίσετε και να λευκάνετε τα νύχια σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το ξύσμα λεμονιού αφού έχει ακόμα περισσότερες ιδιότητες από τον ίδιο τον χυμό. Όταν όλα τα συστατικά είναι καλά ενσωματωμένα, θα δημιουργηθεί μια κρεμώδης υφή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως μάσκα νυχιών.

Αφήστε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά για να δράσει και να είναι αποτελεσματικό και, στη συνέχεια πλύνετε τα χέρια σας και ενυδατώστε τα με κρέμα χεριών. Μπορείτε να το κάνετε αυτό έως και δύο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα ή μέχρι να λευκανθούν τα νύχια σας.

5. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Οι ασθένειες των νυχιών, όπως ο μύκητας, είναι ένα πρόβλημα που μετατρέπει τα λευκά σε κίτρινα νύχια. Εάν μόλις ανακαλύψατε ότι η εμφάνιση των νυχιών σας έχει αλλάξει, η καλύτερη λύση είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Με ένα βαμβάκι μπορείτε να τοποθετήσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στα μολυσμένα νύχια κρατώντας το βαμβάκι σε κάθε νύχι για 2′ λεπτά.

6. Λάδι τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι πολύ ευεργετικό στη θεραπεία ασθενειών των νυχιών όπως ο μύκητας. Επιπλέον, είναι επίσης χρήσιμο για άλλα προβλήματα μαλλιών και δέρματος χάρη στις απίστευτες ενυδατικές, αντιβακτηριακές, μυκητοκτόνες και θεραπευτικές του ιδιότητες. Απλά πρέπει να αναμίξετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδου με μερικές σταγόνες ελαίου τσαγιού αναλογικά.

Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στα νύχια σας με τη βοήθεια μιας μπατονέτας και αφήστε το για 15 λεπτά. Μόλις τα νύχια απορροφήσουν καλά το προϊόν, αφαιρέστε τα ίχνη λαδιού με λίγο ζεστό νερό και θα δείτε ότι τα κίτρινα νύχια σας σταδιακά θα ανακτήσουν το φυσικό τους χρώμα.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts