Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Πώς θα γίνονται οι δωρεάν προληπτικοί καρδιολογικοί έλεγχοι

Πώς θα γίνονται οι δωρεάν προληπτικοί καρδιολογικοί έλεγχοι

Η διαδικασία διενέργειας προσυμπτωματικών εξετάσεων για αντιμετώπιση καρδιαγγειακών κινδύνων, περιγράφεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα.

Στο άρθρο 9 της τροπολογίας, επισημαίνεται πως σκοπός της δράσης είναι μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η συλλογή σχετικών πληθυσμιακών δεδομένων. Αφορά διενέργεια εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για καρδιαγγειακό κίνδυνο και ιατρικής επίσκεψης, καθώς και καταγραψή συγκεκριμένων παραμέτρων των δεδομένων Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) των οριζόμενων δικαιούχων.

Δικαιούχοι είναι οι Έλληνες πολίτες και οι πολίτες λοιπών χωρών που διαμένουν νόμιμα ελληνική Επικράτεια και πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Είναι ηλικίας από 30 έως και 70 ετών.
  • Διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλιοης (ΑΜΚΑ).

Η διακίνηση και εκτέλεση άυλων παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων, γίνεται στο πλαίσιο της άυλης συνταγογράφησης και η συμμετοχή των δικαιούχων είναι μηδενική.

Με Κοινή Απόφαση των υπουργών Υγείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα καθοριστούν οι φορείς υλοποίησης της δράσης, οι ειδικότεροι όροι και τα διαδικαστικά στάδια υλοποίησής της, η χρονική διάρκεια και οι καλυπτόμενες εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις.

*Δείτε την Τροπολογία στην στήλη Συνοδευτικό Υλικό

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

Related Posts