Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Θ. Βασιλακόπουλος: Πόσο μειώνει την πιθανότητα σοβαρής νόσησης η 4η δόση

Θ. Βασιλακόπουλος: Πόσο μειώνει την πιθανότητα σοβαρής νόσησης η 4η δόση

 

«Όποιος κάνει την 4η δόση έχει τρεισήμισι φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει σοβαρά», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «ευθύνη όλων μας είναι να μειώσουμε τη μεταδοτικότητα στην κοινότητα», συμπληρώνοντας ότι «όλοι οι άνθρωποι πάνω από μία ηλικία θα πρέπει να κάνουν μία αναμνηστική δόση του εμβολίου, ιδίως αν έχουν περάσει τρεις – τέσσερις μήνες από την προηγούμενη».

Όπως υποστήριξε, «Η ανοσία πέφτει. Το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό εναντίον του τρέχοντος στελέχους Όμικρον 2 από ότι ήταν έναντι του αρχικού για το οποίο σχεδιάστηκε. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό. Όποιος κάνει την τέταρτη δόση έχει τρεισήμισι φορές λιγότερη πιθανότητα σε σχέση με αυτόν που έχει κάνει μόνο την τρίτη δόση να νοσήσει σοβαρά».

 

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts