Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Εγκεφαλικό: Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο ακόμη και όταν υπάρχει κληρονομικότητα (εικόνες)

Μελέτη σε πάνω από 306.000 Βρετανούς διαπίστωσε ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής μείωσε τον κίνδυνο εγκεφαλικού ακόμη και σε εκείνους που το DNA τους αύξανε την προδιάθεση για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι συμμετέχοντες στην 7ετή μελέτη ήταν κατά την έναρξή της από 40 έως 73 ετών και δεν είχαν ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου ή εμφράγματος.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 90 γονιδιώματα που είναι γνωστό ότι συνδέονται με εγκεφαλικό επεισόδιο για να υπολογίσουν ένα «γενετικό ποσοστό κινδύνου» για κάθε συμμετέχοντα στη μελέτη. Τα γονίδια έπαιζαν φυσικά ρόλο. Συνολικά, το ποσοστό αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων αυξήθηκε κατά 35% για τα άτομα με υψηλό ποσοστό γενετικού κινδύνου σε σύγκριση με τα άτομα με χαμηλό σκορ, διαπίστωσαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ωστόσο, τα άτομα που ακολουθούσαν τα παρακάτω, είχαν 66% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου από αυτούς που ακολουθούσαν ανθυγιεινό τρόπο ζωής:

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts