Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά | Ygeiaonline.gr

Όταν μιλάμε για ηπατίτιδα μιλάμε για μία ήπια φλεγμονή στο ήπαρ και το σύνολο των παιδιών στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί, τουλάχιστον για την ηπατίτιδα Α και Β

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τα κρούσματα ηπατίτιδας που έχουν εντοπιστεί στα παιδιά.

«Υπάρχουν κριτήρια σε αυτή την κατάσταση, την οποία δεν μπορούμε να ονομάσουμε πανδημία ή επιδημία.  Μέχρι να διευκρινιστεί η αιτιολογία της μπορούμε να το ονομάσουμε ως συρροή περιστατικών, άρα για να μπει ένα περιστατικό σε αυτή τη «δεξαμενή» της συρροής πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια. Ένα από αυτά είναι ο αυξημένος αριθμός από τρανσαμινάσες, τιμή η οποία πρέπει να είναι πάνω από 500» ,ανέφερε αρχικά.

«Εάν μία ηπατίτιδα έχει τρανσαμινάσες 125, 250 και 300, δεν μπαίνει σε αυτή τη «δεξαμενή», οπότε κατά πάσα πιθανότητα έχουμε τέτοια περιστατικά. Η Ελλάδα ακόμη, θεωρητικά δεν έχει κάποιο κρούσμα.

Όταν μιλάμε για ηπατίτιδα μιλάμε για μία ήπια φλεγμονή στο ήπαρ και το σύνολο των παιδιών στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί, τουλάχιστον για την ηπατίτιδα Α και Β. Υπάρχει η C η D και η Ε. Υπάρχουν ιοί που είναι μικροβιακοί, αλλά υπάρχουν μηχανισμοί και φάρμακα που μπορεί να εμφανίσουν ηπατίτιδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εδώ μιλάμε για κάποιον αδιευκρίνιστο παράγοντα. Τα συμπτώματα είναι μία κοινή ίωση, ή να κάνει εικόνα γαστρεντερίτιδας ή μπορεί να προσβληθεί και το συκώτι και να έχουμε ίκτερο, υπέρχρωση των ούρων και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δούμε μία μορφή οξείας ηπατίτιδας»κ, τόνισε ο κ. Ανδρέου.

Δεν πρέπει να ανησυχήσω τα  παιδιά και τους γονείς και τους συμβουλεύω να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής και προστασίας. Στην Ελλάδα δεν έχουμε κρούσματα αυτής της ηπατίτιδας», επεσήμανε κλείνοντας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ακολουθήστε μας στα Google News https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMIKbtQswj7bMAw?ceid=GR:el&oc=3YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts