Εκτύπωση
Κατηγορία: Άθληση και Υγεία
Εμφανίσεις: 1306
Είναι άλλη μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις που έχουν να σου δείξουν έναν «εύκολο» δρόμο για να δεις ενδυνάμωση στους μύες σου. Εύκολος όχι με την έννοια ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο.
    
Από ιδρώτα άλλο τίποτα. Εύκολος όμως στην ψυχολογική μεριά, αφού όταν ο εγκέφαλος ακούει για 20 λεπτά σκέφτεται μικρότερη κούραση και προετοιμάζει το σώμα για κάτι που θα τελειώσει στο άψε σβήσε.
    
Με αυτές τις 4 ασκήσεις θα δεις ενδυνάμωση σε χέρια, πόδια, στήθος και πλάτη. Σε κάθε μία κάνεις 5 σετ των 20 δευτερολέπτων με 40 δεύτερα ξεκούραση στο τέλος κάθε άσκησης. Επίσης, είναι ένα μίνι πρόγραμμα που θέλει κενό 48 ωρών μεταξύ της προηγούμενης και της κάθε επόμενης φοράς.
    
1. Box Jump: Έχεις μπροστά σου ένα κουτί. Πηδάς με τα δύο πόδια. Κατεβαίνεις ένα-ένα. Το κουτί καλό είναι να φτάνει ως το γόνατο περίπου.
    
2. Εκρηκτικές κάμψεις: Η θέση του σώματος και η κίνηση προς τα κάτω είναι κανονικές. Αυτό που αλλάζει είναι η άνοδος. Καθώς τεντώνεις τα χέρια, τινάζεις το κορμί προς τα πάνω μέχρι να μην ακουμπάνε έδαφος οι παλάμες.
    
3. Bodyweight Squat Jump: Και πάλι η βάση με το squat είναι ίδια. Απλώς καθώς σηκώνεσαι, πηδάς προς τα πάνω και προσγειώνεσαι στα πέλματα.
    
4. Οριζόντιες άρσεις σε δοκό: Στέκεσαι κάτω από τη δοκό με το σώμα σε 90 μοίρες. Κρατιέσαι με τα χέρια και ανασηκώνεσαι. Στην ουσία κάνεις τις εναέριες άρσεις, απλώς τα πόδια ακουμπάνε στο έδαφος και το υπόλοιπο σώμα είναι στον αέρα. Είναι η άσκηση που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία.
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline