Εκτύπωση
Κατηγορία: Πλαστική Χειρουργική
Εμφανίσεις: 3021
Ο Χρήστος Μεγαπάνος MD, Πλαστικός Χειρουργός, Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής & Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen», εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία που χαρίζει στο πρόσωπό μας φωτεινότητα, λάμψη και νεανική εμφάνιση.
        
Το καλοκαίρι το δέρμα μας ταλαιπωρείται από την υπερέκθεση στον ήλιο. Η ποιότητα, το χρώμα και η υφή του επηρεάζονται και η επιδερμίδα ευαισθητοποιείται και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εμφάνιση λεπτών ρυτίδων. Αν λοιπόν θέλουμε μία νεανική εμφάνιση και τέλεια επιδερμίδα θα πρέπει να προσφέρουμε στο δέρμα μας τροφή και αναδόμηση. Πως; με τον πιο φυσικό τρόπο.
         
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μία θεραπεία κατάλληλη ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτήν είναι απολύτως φυσικά αφού προέρχονται από εμάς. Οι ενέσεις στοχεύουν στο χόριο, την μεσαία στοιβάδα του δέρματος, κι εκεί διεισδύουν οι αυξητικοί παράγοντες και αναδομούν τον προστατευτικό μανδύα της επιδερμίδας.
         

   
Η μεσαία στοιβάδα του δέρματος είναι το ενεργό δέρμα, αφού εκεί βρίσκεται το κολλαγόνο, που με την ενίσχυση των αυξητικών παραγόντων αλλά και τον μικροτραυματισμό από τις ενέσεις, ξεκινά να αναπαράγεται και συνεχίζει για ένα σημαντικό διάστημα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη θεραπεία και το δέρμα συνεχίζει να αναζωογονείται τις επόμενες εβδομάδες.
         
Το PRP είναι μία θεραπεία μη επεμβατική, που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια της καθημερινότητας, ενώ δεν απαιτεί καθόλου διάστημα αποθεραπείας.
         
Η στοχευμένη δράση του PRP επαναφέρει την φωτεινότητα και λάμψη στο πρόσωπο ενώ εξομαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και προφυλάσσει από την δημιουργία νέων. Παράλληλα, η ποιότητα του δέρματος βελτιώνεται και επανέρχεται η υγεία του προσώπου.
     
Χρήστος Μεγαπάνος MD
Πλαστικός Χειρουργός
Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής &
Αναγεννητικής Ιατρικής «Regen»
www.regen.gr
        
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline