Η Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πως μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάπλαση του δέρματος -σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ- με τη μέθοδο fractional laser.
           
Τις λεπτές ρυτίδες και γραμμές έκφρασης αλλά και τη θαμπάδα στο πρόσωπο που έγιναν πιο έντονα εξαιτίας της έλλειψης ύπνου και από τα ξενύχτια σβήνει η σύγχρονη τεχνολογία fractional laser ανάπλασης.
        
Η μέθοδος επαναφέρει τη λάμψη και τον ομοιόμορφο τόνο στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ εντελώς αναίμακτα και με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.
        
«Το fractional laser είναι κατά γενική ομολογία η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική τεχνική ανάπλασης του δέρματος» σημειώνει στο Υγείαonline.gr, η δερματολόγος Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, αναπληρώτρια επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Λέιζερ της κλινικής Cosmetic Derma Medicine στην Αθήνα και συνεχίζει: «Εφαρμόζουμε το laser σε όλη την επιφάνεια του δέρματος και η δέσμη του laser εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα, αφήνοντας ανέπαφη την επιφάνειά του. Το laser προκαλεί μικροτραυματισμούς μεγέθους χιλιοστού που δεν είναι ορατοί στο γυμνό μάτι. Τις επόμενες μέρες ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο τοπικά και το δέρμα αναγεννάται». 
        

    
Οι διευρυμένοι πόροι συσφίγγουν, οι ρυτίδες λειαίνονται, οι δυσχρωμίες υποχωρούν και η χαλάρωση μειώνεται αισθητά. Μέσα σε λίγες συνεδρίες ακόμα και οι ουλές ακμής είναι ανεπαίσθητες. Για το επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτείται ένας κύκλος συνεδριών που διαφέρει ανάλογα με την έκταση και το είδος του προβλήματος. Αμέσως μετά τη θεραπεία το δέρμα έχει μια ήπια ερυθρότητα, η οποία καλύπτεται εύκολα με την εφαρμογή κάποια αναπλαστικής κρέμας, οπότε μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.
        
«Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα συνδυάζουμε το fractional laser με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP» προσθέτει η δερματολόγος Δρ Μάμαλη. Για τις ανάγκες της μεσοθεραπείας ο γιατρός απλώνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια στο πρόσωπο και αυτό διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα χαρίζοντας ανανέωση και λάμψη. Προηγουμένως ο γιατρός έχει κάνει λήψη αίματος ώστε να ληφθεί μόνο το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Την επόμενη μέρα θα ακτινοβολείτε.
        
Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια του
Τμήματος Δερματολογίας και Λέιζερ του
Κέντρου Δερματολογίας Cosmetic Derma Medicine

www.cosmeticdermamedicine.gr
    
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline