ΧΕΙΡΟΥΡΓOΣ ΟΦΘΑΛΜIΑΤΡΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
CLINICAL FELLOW ΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ COLUMBIA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ MEDITERRANEO HOSPITAL
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΟΥ-ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ-ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΣ, ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ LASER
.
Ο οφθαλμίατρος Ιωάννης Α. Μάλλιας εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988 μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις και αποφοίτησε το Δεκέμβριο του 1994 με βαθμό "Λίαν Καλώς".
.
Από τον Ιανουάριο του 1995 έως τον Ιανουάριο του 1996 υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Π.Ι. Συκαμινέας του Κ.Υ. Καλλονής Λέσβου. Από τον Ιανουάριο του 1996 έως τον Ιούλιο του 1997 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, ως οπλίτης ιατρός.
.
Από το Φεβρουάριο του 1998 έως το Φεβρουάριο του 2002 ειδικεύθηκε στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Αθηνών, στο ΠΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς». Τον Απρίλιο του 2002 μετά από επιτυχείς εξετάσεις έλαβε τον τίτλο της Ειδικότητας της Οφθαλμολογίας.
.
Στις 14/6/2002 του ανατέθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Η συμβολή του πολυεστιακού ηλεκτροαμφιβληστροειδογραφήματος στη διάγνωση και μελέτη των παθήσεων της ωχράς κηλίδας».
.
Από τον Ιούλιο του 2002 έως τον Ιούλιο του 2003 εργάστηκε σε έμμισθη εκπαιδευτική θέση στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών, με εξειδίκευση στις παθήσεις του κερατοειδούς και τη διαθλαστική χειρουργική. Επειδή είχε στην κατοχή του το δίπλωμα ECFMG, εργάστηκε ως Clinical Fellow, αφού πρώτα απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (New York State Limited Permit) κατόπιν επιτυχών εξετάσεων. Στις αρμοδιότητες της θέσεώς του ήταν η αντιμετώπιση ασθενών, τόσο στην κλινική, όσο και στο χειρουργείο και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Columbia Presbyterian Medical Center, New York, NY, USA.
.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε τουλάχιστον 400 χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη, υπό την επίβλεψη ενός από τους δύο εκπαιδευτές του, του Dr Richard Braunstein.
.
Είχε επίσης την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις κερατοειδούς ως πρώτος χειρουργός (υπό την επίβλεψη των δύο εκπαιδευτών του: Dr Richard Braunstein και Dr George Florakis), στις οποίες περιλαμβάνονταν μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, αυτομοσχεύματα επιπεφυκότος, αφαίρεση όγκων κερατοειδούς, αφαίρεση πτερυγίου με αυτομόσχευμα επιπεφυκότος, αφαίρεση epithelial ingrowth μετά από επέμβαση LASIK και τοποθέτηση Eckhardt keratoprosthesis για υαλοειδεκτομή από την pars plana.
.
Στο κέντρο διαθλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Columbia είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε επεμβάσεις διόρθωσης μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού με ακτίνες laser (PRK, LASIK, PTK και flap-lift retreatments) και να αντιμετωπίσει ασθενείς με επιπλοκές από χειρουργικές επεμβάσεις του προσθίου ημιμορίου.
.
Έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
.
Έχει συμμετάσχει επίσης στη συγγραφή πολλών επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή ιατρικά περιοδικά καθώς επίσης έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του κεφαλαίου «Surgical trauma of the cornea» στο βιβλίο CLINICAL CORNEA του καθηγητού Dr Dimitri Azar του πανεπιστημίου του Harvard. Από τον Ιούλιο του 2003 ιδιωτεύει με έδρα το ιατρείο του στη Νέα Σμύρνη και πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις και επεμβάσεις με laser στα παρακάτω θεραπευτήρια:
.
1.    Ιατρικό Αθηνών, Κλινική Ψυχικού (Άντερσεν 1, Νεό Ψυχικό, τηλ: 2106974000)
2.    Ερρίκος Ντυνάν (Λεωφ. Μεσογείων, Αμπελόκηποι)
3.    Metropolitan Hospital (Εθνάρχου Μακαρίου 9, Νέο Φάληρο, τηλ: 2104809000)
4.    Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο Laser (Λεωφ. Κηφισίας 214, Χαλάνδρι)
.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
.
Μάλλιας Α. Ιωάννης MD, Phd.
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Clinical Fellow της Οφθαλμολογικής Κλινικής του
Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης
Διευθυντής του οφθαλμολογικού τμήματος του Mediterraneo Hospital
Ειδικός στις χειρουργικές επεμβάσεις
Καταρράκτου-Γλαυκώματος-Μεταμοσχεύσεων Κερατοειδούς και
Διόρθωση Μυωπίας, Υπερμετρωπίας, Αστιγματισμού με Laser
.
Διεύθυνση Ιατρείου:
.
Καλλιπόλεως 3 (& Ελευθερίου Βενιζέλου 65), 17123 - Νέα Σμύρνη
Τηλ: 2109320215 - Ώρες Ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
web-site: www.laser4myopia.gr