Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Υποκλοπές: Ενοποίηση των ερευνών ζητεί ο Κ. Βαξεβάνης

Υποκλοπές: Ενοποίηση των ερευνών ζητεί ο Κ. Βαξεβάνης

Την ενοποίηση των δικογραφιών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και τη διενέργεια της έρευνας από εισαγγελέα εφετων, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβανης.

Ο κ. Βαξεβάνης, μεταξύ των άλλων, δήλωσε: «Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη Δημοκρατία και κυρίως για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα. Η έρευνα έπρεπε να είναι ενοποιημένη σε Εισαγγελέα Εφετών, ακολουθείται η τακτική της σαλαμοποίησης. Εξάλλου, η έρευνα αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος δείχνεται όχι μόνο από έμας, αλλά και από τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Τέλογλου. Υπενθυμίζεται ότι χθές ο κ. Μαρινάκης μίλησε για παρακράτος από το πρωθυπουργικό γραφείο. Δεν μπορεί ο κ. Ντογιάκος και ο κάθε Ντογιάκος να διατάζει νέα προκαταρκτική σαν να είναι για την κακοποίηση μίας γάτας στην Κρήτη. Πρέπει να σταθεί στο ύψος της η Δικαιοσύνη και να αφήσουμε το κρυφτούλι. Υπάρχει ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη, αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση».

Αναφορικά με τις αποδείξεις ο κ. Βαξεβάνης δήλωσε ότι «φυσικά και υπάρχουν. Τα τέσσερα μηνύματα που δημοσιεύσαμε αποδεικνύουν την παρακολούθηση. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία. Οι αποδείξεις θα δοθούν με τον τρόπο που πρέπει να δοθούν. Η Δικαιοσύνη να κάνει έρευνα και να μην πετά την μπάλα στην εξέδρα. Υπάρχει ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο, τις συζύγους των υπουργών, επιχειρηματίες και εμμέσως και τον Αλέξη Τσίπρα. Σημασία έχει η αντίληψη που διέπει τον πολιτικό εγκέφαλο που τα σκέφτεται όλα αυτά».

Ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης σε δηλώσεις του ανέφερε πως «είναι ανεπίτρεπτο η παρανοϊκή διαστροφή οποιουδήποτε προσώπου, να μετατρέπει την πατρίδα μας σε ένα απέραντο ψυχιατρείο» ενώ σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνει:

«Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ‘Documento’ για παρακολουθήσεις υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου. Το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποτάσσονται στην αρχή του ενός ανδρός. Και στις μεθόδους του προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους. Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα θεσμικής εκτροπής προς ικανοποίηση παρανοϊκής διαστροφής εξαιτίας προσωπικής ανασφάλειας. Οι ‘άριστοι’ της εγκληματικής παρέας δεν ορρωδούν προ ουδενός, αφού κακοποιούν ακόμη και γυναικόπαιδα, αρκεί να συλλέγουν κατάλληλο προς πάσα χρήση και εκβίαση υλικό από την ιδιωτική ζωή εχθρών και φίλων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανθίσταται λυσσαλέα στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας γιατί τρέμει τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των αξιόποινων πράξεων και παραλείψεών της. Ο ζόφος όμως δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία. Η κοινωνία, η Ελλάδα, το πολίτευμα, έχουν ανάγκη από φως. Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού. Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου. Δεν έχει δικαίωμα να βραδυπορεί να εκτελέσει το καθήκον της σε μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, που παράγει φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης και πολιτικής παρακμής. Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχισθεί. Έστω και αργά, ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει. Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

naftemporiki.gr

Related Posts