Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Τον Δήμαρχο Φυλής βράβευσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Τον Δήμαρχο Φυλής βράβευσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, για «τη διαχρονική και ανεκτίμητη στήριξή του», στο έργο του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού του Ε.Ε.Σ Άνω Λιοσίων, τίμησε το πρωί της Τρίτης 15 Μαρτίου 2022 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Η λιτή αλλά με ισχυρούς συμβολισμούς εκδήλωση ξεκίνησε στην φιλόξενη έδρα του Εκπαιδευτικού – Υγειονομικού Σταθμού, με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων π. Φανούρη Μπρίλη.

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια η υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού του Ε.Ε.Σ Άνω Λιοσίων κ. Ρεγγίνα Σβολοπούλου η οποία έκανε έναν μικρό απολογισμό του τεράστιου και πολυδιάστατου έργου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

· Την παροχή Υπηρεσιών Υγείας

· Την κοινωνικοψυχολογική στήριξη κατοίκων και οικογενειών

· Την προσφορά ανοιχτής περίθαλψης

Προγράμματα για:

· Δημόσια Υγιεινή

· Σχολική Υγιεινή

· Αγωγή Υγείας

· Παροχή Νοσηλείας στο σπίτι

· Βιομηχανική Υγιεινή

· Προγράμματα ευπαθών Ομάδων

· Στήριξη των συνανθρώπων στις Φυσικές καταστροφές

· Εκπαίδευση Σπουδαστών Νοσηλευτικής

Αξίζει να σημειωθεί όπως υπογράμμισε η κ. Ρεγγίνα Σβολοπούλου, πως ετησίως εξετάζονται δωρεάν κατά μέσο όρο 7.000 άτομα, γίνονται 18:000 νοσηλευτικές παρεμβάσεις, από το παιδιατρικό τμήμα εξετάζονται 4.000 παιδιά και πραγματοποιούνται 3.000 εμβολιασμοί.

Η υπεύθυνη κατέληξε δίνοντας τη δέσμευση, ότι με την ολόπλευρη στήριξη της Διοίκησης του Ε.Ε.Σ και την αρωγή του Δήμου Φυλής, ο Εκπαιδευτικός – Υγειονομικός Σταθμός Άνω Λιοσίων θα συνεχίσει να υπηρετεί τους στόχους του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός από το βήμα της εκδήλωσης εξήρε το έργο του Τοπικού Σταθμού που όπως χαρακτηριστικά τόνισε η παρουσία του είναι καθημερινή, επί 45 συναπτά έτη!

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης επιγραμματικά στους επίκαιρους κυρίαρχους στόχους που είναι:

· Η ενίσχυση της Κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, εν μέσω πανδημίας καθώς και του τραγικού πολέμου της Ουκρανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

· Η ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών προς αποφυγή της περιθωριοποίησης και του απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε: ‘Ηδη ο Υγειονομικός Σταθμός Άνω Λιοσίων το πράττει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και…

· Ανάπτυξη του Εθελοντισμού σύμφωνα με τις Αρχές και τα ιδανικά του Ε.Ε.Σ

Ο πρόεδρος στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Γενικό Γραμματέα Αλληλεγγύης – Καταπολέμησης της Φτώχειας και Σαμαρείτη κ. Σταμάτη Γεωργίου και στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την ανεκτίμητη όπως την χαρακτήρισε συμβολή τους, στο έργο του Ε.Ε.Σ.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας, κ. Σταμάτης Γεωργίου μίλησε για το πολύτιμο και πολυδιάστατο έργο του Ε. Ε.Σ και χαρακτήρισε μπροστάρη τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που εμπιστεύεται και στηρίζει το έργο του Υγειονομικού Σταθμού.

Ο Δήμαρχος Φυλής τέλος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία του τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ κι έδωσε την υπόσχεση να εξακολουθήσει να είναι αρωγός του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Άνω Λιοσίων.

Ο Χρήστος Παππούς έκανε μια συγκινητική αναφορά στην πολύχρονη ιστορία του, υπογραμμίζοντας πως όλα τα παιδιά και οι νέοι της γενιάς του, έχουν διαβεί την πόρτα του.

«Ακόμη κι όταν ήμουν φοιτητής, κι επέστρεφα από την Κρήτη όπου σπούδαζα, ερχόμουν εδώ για την οφθαλμολογική μου εξέταση» εξομολογήθηκε, προσθέτοντας ότι: Η Διοίκηση του Δήμου Φυλής έχει στόχο και ιερή υποχρέωση να εξακολουθήσει να υποστηρίζει σθεναρά το πολυσχιδές έργο του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού,προσκαλώντας τον Πρόεδρο για τη σύναψη μιας Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Φυλής και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαχρονική τους συνεργασία. Πρόταση, που ο κ. Αντώνιος Αυγερινός, έκανε αμέσως αποδεκτή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης που αντάλλαξαν, με τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα αλλά και τους φιλόξενους Ερυθροσταυρίτες, θερμές ευχές.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts