Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Σε δημοπρασία ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια του Σουμάχερ

Σε δημοπρασία ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια του Σουμάχερ

Ψάχνετε για μια ιδέα δώρου για τα Χριστούγεννα; Ένα μονοθέσιο της Formula 1 του θρυλικού Γερμανού οδηγού Μίxαελ Σουμάχερ θα δημοπρατηθεί την επόμενη εβδομάδα από τον οίκο Sotheby’s, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Πολυτελείας στη Γενεύη.

Για μια φορά, της πώλησης εξαιρετικών κοσμημάτων θα προηγηθεί η πώληση μιας από τις πιο εμβληματικές Ferrari της F1: της F2003-GA Chassis 229, με την οποία ο Σουμάχερ νίκησε σε πολλούς αγώνες.

«Αυτή η πώληση είναι μια εξαιρετική ενιαία παρτίδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος Sotheby’s. Το αυτοκίνητο εκτιμάται μεταξύ 7,5 και 9,5 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (μεταξύ 7,6 και 9,6 εκατομμυρίων ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία).

«Είναι μια από τις Ferrari με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της μάρκας, επομένως είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο στην Ιστορία του αυτοκινήτου», είπε στο AFP TV ο Βενσάν Λουζί , από το υποκατάστημα που ασχολείται με τις πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων στους Sotheby’s, κατά την παρουσίαση του αγωνιστικού αυτοκινήτου στους δημοσιογράφους.

Το έκτο αυτοκίνητο στέψης του Σουμάχερ

«Αναπτύχθηκε από δύο μηχανικούς – τον Ρόρι Μπιρν και τον Ρος Μπράουν – που αποφάσισαν να έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο για να δουλέψουν στην αεροδυναμική», εξήγησε.

Στο τιμόνι αυτού του αυτοκινήτου, που παρουσιάστηκε στο Ισπανικό Γκραν Πρι του 2003, ο Σουμάχερ κέρδισε πέντε νίκες εκείνη τη σεζόν, στην Ισπανία αρχικά και μετά στην Αυστρία, τον Καναδά, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μονοθέσιο σημείωσε επίσης τρεις pole positions και τρεις ταχύτερους γύρους στον αγώνα αλλά και δύο βάθρα στο Μονακό και τη Γαλλία, επιτρέποντας στον Σουμάχερ να διεκδικήσει το έκτο παγκόσμιο πρωτάθλημα, σβήνοντας το ρεκόρ που είχε τότε μαζί με τον Αργεντινό Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ενώ πρόσφερε στη Ferrari τον πέμπτος συνεχή τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«Έχουμε αρκετούς ενδιαφερόμενους συλλέκτες», είπε ο Λουζί, υποστηρίζοντας ότι η πώληση τέτοιων αυτοκινήτων είναι μάλλον σπάνια.

«Πουλήσαμε το 2017 ένα αυτοκίνητο της σεζόν 2001 (με οδηγό και τον Σουμάχερ). Τότε το υπολογίσαμε στα 3,5 εκατομμύρια και στο τέλος το αυτοκίνητο πουλήθηκε για 7,5 εκατομμύρια, οπότε μας αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι΄ αυτά τα οχήματα, ειδικά με τέτοια ιστορία», συνέχισε.

Εκείνο το αυτοκίνητο είχε πουληθεί τότε στη Νέα Υόρκη, αγορασμένο από Αμερικανό συλλέκτη.

Related Posts