Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης D στη διατροφή (εικόνες)
Μεταξύ άλλων, δυναμώνει τα οστά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Η βασική πηγή βιταμίνης D για τον οργανισμό μας είναι ο ήλιος, αφού τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.
Επειδή όμως η έκθεση στον ήλιο κρύβει κινδύνους, όπως το έγκαυμα και ο καρκίνος του δέρματος, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε βιταμίνη D και από τη διατροφή μας.
Οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 600 IU βιταμίνης D την ημέρα και οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών 800 IU την ημέρα.
Δείτε ποιες είναι οι λίγες τροφές που μας δίνουν πολύτιμη βιταμίνη D:
Photo 1/5
Σολομός: Μερίδα 90 γρ. = 450 IU
Πηγή: Bigstock
Photo 2/5
Μανιτάρια: Μερίδα 90 γρ. = 400 IU
Πηγή: Bigstock
Photo 3/5
Τόνος σε κονσέρβα: Μερίδα 120 γρ. = 150 IU
Πηγή: Bigstock
Photo 4/5
Γάλα: 1 ποτήρι 250 ml = 100 IU (διεθνείς μονάδες)
Πηγή: Bigstock
Photo 5/5
Αυγό: 1 κρόκος = 40 IU
YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.