Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Μετά τον Μασκ, η «σφαγή» των εργαζομένων και από τον Ζάκερμπεργκ

Μετά τον Μασκ, η «σφαγή» των εργαζομένων και από τον Ζάκερμπεργκ

Την πρακτική της μαζικής «σφαγής» του αριθμού των εργαζομένων στο Twitter από τον Έλον Μασκ, το ίδιο μονοπάτι παίρνει και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που φέρεται να ετοιμάζεται να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας . Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επακόλουθο του ότι η  Meta, μητρική εταιρεία του Facebook,έχει απολέσει κεφαλαιοποίηση 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal οι περικοπές θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, και αναμένεται να επηρεάσουν  87.000 υπαλλήλους της Meta παγκοσμίως.

Η Meta αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την είδηση. Ωστόσο ο Ζάκερμπεργκ,  στα τέλη του περασμένου μήνα είχε αναφέρει: «Το 2023, θα επικεντρώσουμε τις επενδύσεις μας σε έναν μικρό αριθμό τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες ομάδες θα αναπτυχθούν, αλλά οι περισσότερες από τις άλλες  είτε θα παραμείνουν σταθερές ή θα συρρικνωθούν το 2023»

Πάντως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των απογοητευτικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε πως το προσωπικό δεν θα αυξηθεί πριν από τα τέλη του 2023, αντίθετα αναμένεται να μειωθεί ελαφρά.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μπορεί αυτό το σχέδιο απολύσεων να είναι αυτό με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κλάδο της τεχνολογίας .

Η εταιρεία αποτιμήθηκε τον περασμένο μήνα στα 270 δισεκατομμύρια δολάρια,  από πάνω από 1 τρις ​​δολάρια πέρυσι.

Ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι  θα δοθεί προτεραιότητα στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης για το Instagram Reels

Και παρότι η εταιρεία ανέφερε ότι το τμήμα metaverse της, Reality Labs, παρουσίασε ζημιά 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους τρεις μήνες, ο ιδιοκτήτης της Meta ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που θα αποδειχτούν πολύ σημαντικές για το μέλλον της εταιρείας στο μέλλον.

«Είναι από τα πιο ιστορικά έργα, αυτό που κάνουμε. Οι άνθρωποι θα κοιτάζουν πίσω σε [αυτό] δεκαετίες από τώρα και θα μιλούν για τη σημασία της δουλειάς που έγινε εδώ».

naftemporiki.gr

Related Posts