Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Κίνα-κορωνοϊός: Κρούσμα Ομικρον μέσω αλληλογραφίας από το εξωτερικό

Κίνα-κορωνοϊός: Κρούσμα Ομικρον μέσω αλληλογραφίας από το εξωτερικό

Η Κίνα συνιστά στον κόσμο να φορά προστατευτική μάσκα και γάντια όταν ανοίγει την αλληλογραφία του, ιδιαίτερα αυτή από το εξωτερικό, αφού οι αρχές υπέδειξαν ότι το πρώτο κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στο Πεκίνο, μπορεί να έφτασε στη χώρα μέσω πακέτου από τον Καναδά.

Οι αρχές δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν την απολύμανση της αλληλογραφίας από το εξωτερικό και επιμένουν να είναι πλήρως εμβολιασμένο το προσωπικό των ταχυδρομείων που την χειρίζεται.

Οι προφυλάξεις αυτές λαμβάνονται λιγότερο από τρεις εβδομάδες προτού το Πεκίνο φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ενώ ορισμένες πόλεις της χώρας καταβάλλουν προσπάθειες για να αναχαιτίσουν νέα ξεσπάσματα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

“Ελαχιστοποιείστε τις αγορές αγαθών από το εξωτερικό ή τη λήψη αλληλογραφίας από το εξωτερικό”, ανέφερε το κρατικό δίκτυο CCTV αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

“Βεβαιωθείτε ότι είσαστε προστατευμένοι κατά τη διάρκεια παραδόσεων δια ζώσης και ότι φοράτε μάσκες και γάντια, προσπαθήστε να ανοίξετε το δέμα σε εξωτερικό χώρο”, προσέθεσε.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πρόσωπο, που βρέθηκε ότι είχε προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού, είχε ανοίξει πακέτο από τον Καναδά, το οποίο είχε μεταφερθεί μέσω ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας ότι η μετάδοση μέσω του πακέτου “δεν μπορεί να αποκλειστεί”.

Η περίπτωση αυτή σηματοδοτεί την σημασία της “προσωπικής άμυνας”, σύμφωνα με το CCTV.

Παρόμοιες προτάσεις για τον τρόπο χειρισμού πακέτων, όχι μόνον αυτών από το εξωτερικό, έγιναν από την Εθνική Επιτροπή Υγείας στον επίσημο λογαριασμό της στο WeChat και αναρτήθηκαν εκ νέου από τις αρχές στις πόλεις Σανγκάη και Ναντζίνγκ.

Η Κίνα έχει υποστηρίξει ότι η COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί μέσω των εισαγόμενων προϊόντων ψυχρής αλυσίδας, όπως το κατεψυγμένο κρέας και τα ψάρια, μολονότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει υποβαθμίσει τον κίνδυνο, και προωθεί μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι ο ιός υπήρχε στο εξωτερικό προτού εντοπιστεί στα τέλη του 2019 στην πόλη Ουχάν στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Τα Κέντρα των ΗΠΑ Ελέγχου και Πρόληψης των Νόσων είχαν ανακοινώσει πέρυσι ότι ο σχετικός κίνδυνος μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες ή αντικείμενα θεωρείται χαμηλός.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Κίνα αγωνίζεται να καταπολεμήσει σε διάφορες πόλεις μια επανεμφάνιση κρουσμάτων, κάποια από τα οποία είναι του πολύ μεταδοτικού στελέχους Όμικρον. Σήμερα ανακοίνωσε 127 νέα τοπικά κρούσματα με επιβεβαιωμένα συμπτώματα.

Η κρατική υπηρεσία ταχυδρομείων εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι η διεθνής αλληλογραφία πρέπει να απολυμαίνεται μετά την άφιξη στην Κίνα και οι υπάλληλοι που διαχειρίζονται και παραδίδουν διεθνή αλληλογραφία πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 και να έχουν κάνει αναμνηστική δόση.

Επίσης τα κρατικά ταχυδρομεία υπενθυμίζουν στους παραλήπτες αλληλογραφίας και δεμάτων από το εξωτερικό να απολυμαίνουν τα περιεχόμενα “εγκαίρως”, με αυτοκόλλητα που τοποθετούνται πάνω στα πακέτα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts