Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Κίνα: Η σκιά της Covid-19 πάνω από την Γκουανγκζού – Προ των πυλών νέα lockdown

Κίνα: Η σκιά της Covid-19 πάνω από την Γκουανγκζού – Προ των πυλών νέα lockdown

Ραγδαία κλιμάκωση κατέγραψαν τα κρούσματα COVID-19 στην Γκουανγκζού και σε άλλες μεγάλα αστικά κέντρα με τον κινεζικό κόμβο να πασχίζει να αποφύγει ένα lockdown τύπου Σαγκάης.

Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας τα κρούσματα που οφείλονται σε τοπική μετάδοση ανήλθαν σε 7.475 σε εθνικό επίπεδο στις 7 Νοεμβρίου, από 5.496 την προηγούμενη ημέρα. Η άνοδος αυτή μπορεί να θεωρείται μέτρια με βάση τα παγκόσμια κριτήρια, αλλά θεωρείται ανησυχητική στην Κίνα, χώρα επιμένει στην προσέγγιση της μηδενικής Covid σχεδόν τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι οικονομικά ζωτικής σημασίας πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Πεκίνου, απαιτούν περισσότερα διαγνωστικά τεστ και προχωρούν σε lockdown σε τμήματα της πόλης.

Η επιδημιολογική έξαρση αναμένεται να θέσει σε δοκιμασία την ικανότητα της Κίνας να διατηρήσει τα στοχευμένα μέτρα της, αλλά και τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα μπορούσε σύντομα να ανοίξει ξανά τα σύνορά της ή ακόμη και να αποσυρθεί από την προσέγγιση της μηδενικής ανοχής. Το γουάν αποδυναμώθηκε έναντι του δολαρίου και οι κινεζικές μετοχές διολίσθησαν σήμερα.

Η Γκουανγκζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, ανακοίνωσε 2.377 νέα κρούσματα το περασμένο 24ωρο, από 1.971 την προηγούμενη ημέρα. Πρόκειται για σημαντικό άλμα, καθώς η μεγάλη πόλη της νότιας Κίνας, αντιμετωπίζει το πιο σοβαρό ξέσπασμα της πανδημίας. Πολλές από τις συνοικίες της έχουν επιβάλει διαφορετικά επίπεδα περιορισμών και lockdown. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Γκουανγκζού έχει αντισταθεί σε ένα γενικό lockdown όπως αυτό στη Σαγκάη νωρίτερα φέτος.

Η Σαγκάη, που επί του παρόντος δεν αντιμετωπίζει αναζωπύρωση του COVID, μπήκε σε lockdown τον Απρίλιο μετά από την εμφάνιση χιλιάδων νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Related Posts