Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Επεκτείνονται τα μέτρα κατά της Covid-19 στη Σαγκάη λόγω έκρηξης κρουσμάτων

Επεκτείνονται τα μέτρα κατά της Covid-19 στη Σαγκάη λόγω έκρηξης κρουσμάτων

Η Σανγκάη, επίκεντρο του χειρότερου ξεσπάσματος covid-19 στην Κίνα εδώ και δύο χρόνια, επέκτεινε σήμερα τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, αφού στην πόλη καταγράφηκαν περισσότερα από 13.000 νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.

Αν και στην αρχή οι αρχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας είχαν υιοθετήσει πιο ήπια μέτρα προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα, την προηγούμενη εβδομάδα επέβαλαν lockdown καθώς δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Πλέον περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς lockdown, καθώς τα περιοριστικά μέτρα στις δυτικές συνοικίες της Σαγκάης παρατάθηκαν μέχρι νεοτέρας, την ώρα που αυτό το ξέσπασμα της επιδημίας θέτει σε δοκιμασία την πολιτική «μηδενικής ανοχής» που ακολουθούν οι κινεζικές αρχές στην αντιμετώπιση της covid-19.

«Αυτή τη στιγμή η διαδικασία πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στη Σαγκάη βρίσκεται στο πιο κρίσιμο στάδιό της», δήλωσε σήμερα η Γου Τσιανγού, υπεύθυνη δημόσιας υγείας των τοπικών αρχών. «Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην πολιτική της δυναμικής αντιμετώπισης χωρίς δισταγμό, χωρίς να υποχωρούμε», υπογράμμισε.

Χθες 4 Απριλίου εντοπίστηκε στην πόλη αριθμός ρεκόρ νέων ασυμπτωματικών κρουσμάτων, 13.086, όπως ανέφεραν οι δημοτικές αρχές στον επίσημο λογαριασμό τους στο WeChat, σε σχέση με 8.581 την προηγουμένη.

Τη Δευτέρα υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ 25,67 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της Σανγκάης.

Τουλάχιστον 38.000 υγειονομικοί έχουν σταλεί στην πόλη από άλλες περιοχές της Κίνας, με τα κρατικά μέσα να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη εθνικής εμβέλειας ιατρική επιχείρηση που έχει διεξαχθεί στη χώρα μετά το lockdown στην Ουχάν στις αρχές του 2020.

Αργά χθες Δευτέρα οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι από σήμερα θα επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την αναστολή της λειτουργίας και άλλων γραμμών του μετρό.

Χιλιάδες κάτοικοι της Σανγκάης έχουν σταλεί σε εγκαταστάσεις «κεντρικής καραντίνας» αφού βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, είτε εμφανίζουν συμπτώματα είτε όχι.

Πολίτες εξακολουθούσαν να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί στην πόλη και να αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σουν Τσουνλαν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας αρμόδιος για την πρόληψη της covid-19, κάλεσε τους κομματικούς οργανισμούς να κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να βοηθήσουν τους κατοίκους της Σανγκάης να λύσουν τα προβλήματά τους, όπως για παράδειγμα να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, νερό και τρόφιμα.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts