Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες- Μετά τις 11 τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες- Μετά τις 11 τα πρώτα αποτελέσματα

Έκλεισαν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, νέα και παλιά, προσήλθαν για να ψηφίσουν για την νέα ηγεσία του κόμματος. Τα νέα μέλη που έκαναν σήμερα την εγγραφή τους είναι τουλάχιστον 39.000.

Ο αριθμός των ψηφισάντων ξεπέρασε τις 140.000, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Δρόσου στη Ν». Υπενθυμίζεται ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης δόθηκε παράταση στην εκλογική διαδικασία μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ αρχικά η λήξη είχε οριστεί για τις 8μ.μ.

Το πρωί της Κυριακής ψήφισαν και οι πέντε υποψήφιοι, Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στις 5 μ.μ. το απόγευμα ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στο εκλογικό κέντρο της Πλάκας προκειμένου να ψηφίσει και αυτός με τη σειρά του. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «το δικό τους μαζικό «παρών», μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στην κάλπη, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα».

Έφη Αχτσιόγλου: Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς», δήλωσε η βουλευτής και υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αφού ψήφισε.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «είναι μια σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου» και τόνισε ότι «σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει δυναμικά». «Κι εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημά τους, στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή, με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια» υπογράμμισε.

«Χτες ο κ. Μητσοτάκης μάς είπε ότι το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε», είπε, για να σημειώσει: «Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Στ. Κασσελάκης:  Η χώρα δικαιούται να έχει σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

«Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για συγκίνησή του «από την κοσμοσυρροή σήμερα, πάρα πολύς κόσμος», είπε και συνέστησε υπομονή σε όσους περιμένουν στις ουρές για να ψηφίσουν.

«Είναι απρόσμενη η προσέλευση αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο, μια προοδευτική κυβέρνηση που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και ξέρει να διαχειρίζεται το μέλλον του τόπου, τους πόρους του τόπου και να λύνει τα προβλήματα του τόπου» σημείωσε.

Ν. Παππάς:  Σήμερα χτίζουμε την παράταξη της νίκης

«Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε, σήμερα συμμετέχουμε, για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα απέναντι στην Ι.Χ. εξωτερική του πολιτική. Για ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας του κόμματος, στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

Ο κ. Παππάς ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν «μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα “χυλό” χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».

Όπως τόνισε, «κάνουμε τα ανοίγματά μας, χτίζουμε την ανοιχτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας. Χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

Στ. Τζουμάκας: Έχουμε τη δυνατότητα για κόμμα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση

«Έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα. Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης. Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε», σημείωσε ο Στέφανος Τζουμάκας, υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ευ. Τσακαλώτος: Σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνία, την Αριστερά

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος,Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει» είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα».

Related Posts