Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Ένοπλες Δυνάμεις: Συνεκπαίδευση Ελλάδος-ΗΠΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Συνεκπαίδευση Ελλάδος-ΗΠΑ

Συνεκπαίδευση, σε εκτέλεση αλμάτων ελευθέρας πτώσεως, στατικού ιμάντα και ρίψεως εφοδίων, καθώς και σε σενάρια Slow Movement (SLOMO) Attack/Protect με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ – παρόμοια συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε και στη «Stolen Cerberus 22».

Συμμετείχαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε η USAFE με 2 αεροσκάφη C-130J.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του και στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) και συμβάλλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης και του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε τιμητική διέλευση σχηματισμού τριών αεροσκαφών C-130 (ένα ελληνικό, δύο αμερικανικά) πάνω από τις αεροπορικές βάσεις της Ανδραβίδας (117 ΠΜ), του Αράξου (116 ΠΜ) και της Καλαμάτας (120 ΠΕΑ).

Related Posts