Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Υπάρχει ανδρικό τεστ-Παπ; Υπάρχει και μάλιστα το επινόησε Έλληνας επιστήμονας
Υπάρχει ανδρικό τεστ-Παπ; Υπάρχει και μάλιστα το επινόησε Έλληνας επιστήμονας

Υπάρχει ανδρικό τεστ-Παπ; Υπάρχει και μάλιστα το επινόησε Έλληνας επιστήμονας

  • April 10, 2018
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

Μια πρωτοπόρο ανάλυση, αντίστοιχη του γυναικείου τεστ-Παπ, επινόησε ο Έλληνας βιολόγος, Γεώργιος Βουλγαρίδης για την υγεία του άνδρα.
     
Το andro-test είναι η ανάλυση σπέρματος που πληροφορεί τον άντρα για την υγεία του γεννητικού του συστήματος.
     
«Δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη τεστ, αλλά για μια νέα τάση που θα μάθει τους άντρες να νοιάζονται για την υγεία τους» αναφέρει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γεώργιος Βουλγαρίδης.
     
Προσθέτει ότι το andro-test αναμένεται να ενθαρρύνει τους άντρες άνω των 16 ετών να ελέγχονται προληπτικώς, όπως οι γυναίκες έμαθαν εδώ και χρόνια να συμβουλεύονται τον γυναικολόγο.
     
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γιώργου Βουλγαρίδη στην Έφη Φουσέκη.
     
Ερ: Τι είναι το andro-test και πόσο αξιόπιστο είναι;
     
Απ: Από το 2009, παρατηρήσαμε ότι κάποια χαρακτηριστικά του σπέρματος εμφανίζονταν συχνότερα όταν υπήρχαν συγκεκριμένες παθήσεις. Οκτώ χρόνια αργότερα, έχοντας δεδομένα από 1.197 άνδρες και επιβεβαιώνοντας τα συμπεράσματά μας σε συνεργασία με ουρολόγους που ειδικεύονται στην Ανδρολογία, είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε ότι αν υπάρχει κάποια ανωμαλία στη λειτουργία του γεννητικού συστήματος του άντρα, αυτό θα φανεί στο andro-test, μια ανάλυση σπέρματος που, εκτός από τη γονιμότητα, δείχνει αν το γεννητικό σύστημα του άντρα είναι υγιές.
     
Ερ: Το andro-test είναι λοιπόν κάτι αντίστοιχο του Παπ-τεστ;
     
Απ: Ακριβώς! Δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη τεστ, αλλά για μια νέα τάση. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι άντρες είμαστε αμελείς με την υγεία μας και δύσκολα θα μας έπειθε κάποιος να επισκεπτόμαστε τακτικά τον ουρολόγο. Για τον λόγο αυτό, εκτός από το νέο εργαστηριακό τεστ, περιέγραψα την αυτό-εξέταση του σπέρματος. Δηλαδή πώς ένας άντρας μπορεί να εξετάσει το σπέρμα του στον προσωπικό του χώρο σε 3 απλά βήματα, ώστε να καταλάβει αν χρειάζεται να επισκεφτεί ουρολόγο. Έτσι δεν χρειάζεται να πάει σε ένα εργαστήριο για να κάνει το andro-test. Αρκεί να μάθει να αυτό-εξετάζεται κι αυτό θα είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή.Το andro-test, λοιπόν θα γίνει η αφορμή να μάθουν οι άντρες να συμβουλεύονται τον ουρολόγο τακτικά, όπως οι γυναίκες έμαθαν εδώ και χρόνια να συμβουλεύονται το γυναικολόγο. Παρεμπιπτόντως και ο Γεώργιος Παπανικολάου ήταν και βιολόγος.
     
Ερ: Από ποια ηλικία πρέπει να γίνεται και με ποιά συχνότητα;
     
Απ: Κάθε άντρας θα πρέπει να αυτό-εξετάζει το σπέρμα του από την αρχή της σεξουαλικής του ζωής και να επισκέπτεται τον ουρολόγο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Οι γυναίκες μάθατε να επισκέπτεστε τον γυναικολόγο μια φορά το χρόνο, ακόμη κι αν δεν εμφανίσετε διαταραχές στον κύκλο ή κάποια μόλυνση, η οποία συνήθως εμφανίζει συμπτώματα στις γυναίκες. Ο προληπτικός έλεγχος για τον άντρα είναι ακόμη πιο σημαντικός, γιατί οι άντρες δεν έχουμε συμπτώματα που να μας ειδοποιούν αν οι όρχεις μας δεν λειτουργούν σωστά ή αν έχουμε κάποια μόλυνση.
     
Ερ: Ποια προβλήματα θα αποφύγουν οι άνδρες αν ελέγχονται προληπτικά και ποιός ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης;
     
Απ: Αν οι άντρες ελέγχονταν προληπτικά από νεαρή ηλικία και αντιμετώπιζαν από νωρίς ένα ενδεχόμενο πρόβλημα, θα είχαν καλύτερο σπέρμα μετά τα τριάντα, γεγονός που θα περιόριζε την ανάγκη για εξωσωματική. Επίσης, θεραπεύοντας μια μόλυνση στον άντρα, που δεν έχει συμπτώματα, προλαμβάνεται η μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και στα δύο φύλα. Η έγκαιρη μάλιστα θεραπεία των μολύνσεων του γεννητικού συστήματος του άντρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων καρκίνου του προστάτη στο μέλλον.Το andro-test λοιπόν αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων και να ωφελήσει σημαντικά την παγκόσμια υγεία.
     
Ερ: Ο ουρολόγος ή ο βιολόγος μπορεί να διενεργεί την εξέταση andro-test;
     
Απ: Το andro-test εκτελείται μόνο από βιολόγους με ειδική εκπαίδευση στη σπερματολογία και μόνο σε εργαστήρια σπερματολογίας. Αυτή τη στιγμή, μόνο το εργαστήριο SPERMLAB προσφέρει την εξέταση αυτή, αλλά ήδη εκπαιδεύουμε βιολόγους για να μπορέσουν να ανοίξουν εργαστήρια σπερματολογίας σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Ωστόσο, μόνο ο ουρολόγος είναι αρμόδιος να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα του andro-test και να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, αν χρειαστεί.
     
Ερ: Σε ποιό στάδιο βρισκόμαστε σχετικά με την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και της πολιτείας;
     
Απ: Έχουμε ήδη ενημερώσει όλες τις ουρολογικές ενώσεις παγκοσμίως για το andro-test, ενώ με κάθε σύγχρονο μέσο επικοινωνίας προσκαλούμε βιολόγους από όλο τον κόσμο να έρθουν να τους εκπαιδεύσουμε, ώστε να διαθέσουμε την τεχνογνωσία μας σε κάθε άκρη της γης. Προσεχώς, αναμένονται ενέργειες από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας για την ευαισθητοποίηση των αντρών στη σημασία του προληπτικού ελέγχου, δηλαδή του ετήσιου ανδρολογικού ελέγχου.
     
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: