Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Φουντώνει ο ιός του δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ
Φουντώνει ο ιός του δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ

Φουντώνει ο ιός του δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ

  • August 22, 2012
  • 0 Likes
  • 28 Views
  • 0 Comments

Σε 41 έχουν ανέλθει οι νεκροί στις ΗΠΑ από την αρχή της χρονιάς από τον ιό του δυτικού Νείλου, ο οποίος έχει προσβάλλει συνολικά 1.118 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές, επισημαίνοντας ότι όσον αφορά τους προσβληθέντες πρόκειται για αριθμό ρεκόρ από τον εντοπισμό του ιού αυτού το 1999.

Ο αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό από την αρχή του 2012 ως την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου μπορεί ακόμη να αυξηθεί, προέβλεψε επίσης το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών (CDC).

Συνήθως παρατηρούμε μια άνοδο προς τα μέσα Αυγούστου, αλλά χρειάζεται χρόνος για να καταμετρηθεί ο αριθμός των προσβληθέντων” από τον ιό και “αναμένουμε να δούμε και νέα κρούσματα τις προσεχείς εβδομάδες”, εξήγησε η εκπρόσωπος του CDC Κάντις Μπερνς Χόφμαν.

Τα μισά από τα κρούσματα καταγράφηκαν στην πολιτεία του Τέξας, την οποία ακολουθούν αυτές του Μισισίπι, της Λουϊζιάνας, της Νότιας Ντακότα και της Οκλαχόμα.

Το 2011 συνολικά 43 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον ιό του δυτικού Νείλου και 712 είχαν προσβληθεί σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline