Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Παρουσίαση Βιβλίου: Ναι στη Σωστή Διατροφή – Όχι στην Παιδική Παχυσαρκία!
Παρουσίαση Βιβλίου: Ναι στη Σωστή Διατροφή – Όχι στην Παιδική Παχυσαρκία!

Παρουσίαση Βιβλίου: Ναι στη Σωστή Διατροφή – Όχι στην Παιδική Παχυσαρκία!

  • March 12, 2014
  • 0 Likes
  • 45 Views
  • 0 Comments

altΤα ελληνόπουλα είναι εδώ και χρόνια τα πλέον παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας πρόβλημα για τον ελληνικό πληθυσμό και απαιτεί λύση εδώ και τώρα.

Η ποιοτικά λανθασμένη διατροφή, η επιμονή της οικογένειας για διατροφική υπερκατανάλωση, οι ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση αλλά και οι αυξημένες σχολικές υποχρεώσεις, που δεν αφήνουν χρόνο για παιχνίδι, είναι ορισμένες από τις συνθήκες που ευνοούν την ανεξέλεγκτη αύξηση του βάρους των παιδιών.

Ο έγκριτος κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης εντοπίζει τα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας και προτείνει λύσεις διατροφής και φυσικής δραστηριότητας, προσφέροντας στους γονείς τον απόλυτο οδηγό πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο βιβλίο, απαραίτητο για κάθε ευαισθητοποιημένη ελληνική οικογένεια που θέλει να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει συμπεριφορές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ανεπιθύμητη αύξηση βάρους στα παιδιά.

Είναι πιο εύκολο να διαμορφωθεί εξαρχής μια σωστή διατροφική συμπεριφορά, παρά αργότερα να γίνει προσπάθεια να διορθωθεί μια ήδη λανθασμένη!

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Ναι στη σωστή διατροφή, Όχι στην παιδική παχυσαρκία” του Δημήτρη Γρηγοράκη, MSc Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 19:00, στο Public Συντάγματος.

alt

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

•    Γεώργιος Αντωνογεώργος, παιδίατρος, βιοστατιστικός – επιδημιολόγος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

•    Γεωργία Καπώλη, MSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας

•    Ντέσσυ Κουβελογιάννη, παρουσιάστρια.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και συγγραφέας κα Εύα Ντελιδάκη.

●  ISBN: 978-618-02-0147-5
●  Κωδικός: 32249
●  Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
●  Σελίδες: 256
●  Τιμή: 13,50 €

Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
Γραφείο Τύπου: Mαρία Φαττάλ
Τηλ. επικοινωνίας: 2102711222
e-mail: info@minoas.gr
web-site: www.minoas.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline