Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ιστιοφόρα άνοιξαν πανιά στο Θερμαϊκό κατά του καρκίνου του μαστού
Ιστιοφόρα άνοιξαν πανιά στο Θερμαϊκό κατά του καρκίνου του μαστού

Ιστιοφόρα άνοιξαν πανιά στο Θερμαϊκό κατά του καρκίνου του μαστού

  • May 12, 2014
  • 0 Likes
  • 11 Views
  • 0 Comments

altΠερίπου 40 ιστιοφόρα άνοιξαν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 πανιά στον Θερμαϊκό και μετέφεραν το μήνυμα ότι “ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα” στο πλαίσιο της εκστρατείας “Sail for Pink”.

Το συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα και παράλληλες δράσεις στη στεριά, στο χώρο του Λευκού Πύργου, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους ναυταθλητικούς ομίλους της πόλης και την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας “Thessaloniki 2014”.

“Ήταν μία υπέροχη γιορτή. Μία βόλτα στο Θερμαϊκό με πολλά μηνύματα, με πολλούς νικητές. Προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” Ελένη Ντελιοπούλου υπογραμμίζοντας ότι η εκστρατεία “Sail for Pink” θα θεσμοθετηθεί.

Στο συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα και στις παράλληλες εκδηλώσεις έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, μέλη του Συλλόγου “Άλμα Ζωής”, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Μουσείου, νέοι άνθρωποι και εθελοντές.

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή νέων, φοιτητών, εθελοντών στην εκστρατεία “Sail for Pink”. Ήρθαν και έμαθαν ότι δεν πρέπει να φοβούνται τον καρκίνο, ότι μπορεί να νικηθεί, ότι δεν τελειώνει η ζωή. Θέλαμε ταυτόχρονα να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός απαλλάσσει από τους παράγοντες κινδύνου” τόνισε η κ. Ντελιοπούλου.

alt

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου συνέπεσαν με τη Γιορτή της Μητέρας και στο πλαίσιο των δράσεων μικρά παιδιά μοίρασαν σε μαμάδες σελιδοδείκτες με 10 πολύτιμες συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τρυφερά μηνύματα, όπως “Σ΄αγαπώ” και “Σε προσέχω”, το ροζ φιογκάκι – σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού, καθώς και ενημερωτικά έντυπα.

Στο χώρο του Λευκού Πύργου μηνύματα χαράς, ενέργειας και δημιουργικότητας εστάλησαν με πρόγραμμα εκδηλώσεων με παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, έκθεση με δημιουργίες των Κοινωνικών Ομάδων του Συλλόγου, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, θέατρο δρόμου, ζωγραφική προσώπου.

Η εκστρατεία “Sail for Pink” θα ολοκληρωθεί με πάρτι στο Μακεδονία Παλλάς και βράβευση όλων των συμμετεχόντων.  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline