Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ‘Χτύπημα’ στη πνευματική υγεία προκαλεί η εργασία στο 60% των εργαζομένων
‘Χτύπημα’ στη πνευματική υγεία προκαλεί η εργασία στο 60% των εργαζομένων

‘Χτύπημα’ στη πνευματική υγεία προκαλεί η εργασία στο 60% των εργαζομένων

  • October 5, 2017
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Ένα από τα πολύ SOS θέματα που μας έβαζαν στην έκθεση τρίτης λυκείου ήταν για την εργασία και τη σύγχρονη κοινωνία. Το κλισέ των πολύ στρεσογόνων συνθηκών εργασίας τη σήμερον ημέρα δεν είναι μόνο ένα κλισέ.
    
Είναι κάτι που ισχύει και πολλά σοβαρά κράτη του κόσμου εξετάζουν διαρκώς τρόπους να κάνουν πιο ευχάριστη την καθημερινότητα των κατοίκων.
    
Η Σκανδιναβία για παράδειγμα. Στη Σουηδία θεσπίστηκε το 6ωρο εργασίας. Σε άλλες χώρες επεξεργάζονται το 4ήμερο. Κι όμως στην κραταιά δύση και το οικονομικό σύστημα η πίεση αντί να μειώνεται αυξάνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 60% των εργαζομένων σήμερα να αντιμετωπίζει ζητήματα με την πνευματική του υγεία.
    
Σε μια έρευνα που έκανε το Κέντρο Πνευματικής Υγείας στη Δουλειά, με 3.000 συμμετέχοντες, τα ευρήματα έδειξαν ανησυχητικές πρακτικές από τις εταιρείες σήμερα.
    
Αυτό το ποσοστό του 60% δεν είναι το πιο ανησυχητικό και σίγουρα δεν μπορεί να αναχθεί απόλυτα στην ευθύνη των εταιρειών.
    
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ένα ποσοστό 15% από αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχολογικό και πνευματικό πρόβλημα, δεν τολμούν να το πουν στους εργοδότες τους, μιας και το ενδεχόμενο της απόλυσης είναι κάτι παραπάνω από ορατό.
    
Πηγή: News.Sky.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: