Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΧΡΥΣΟΥ Π. ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΡΥΣΟΥ Π. ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΡΥΣΟΥ Π. ΓΙΑΝΝΗΣ

  • May 6, 2012
  • 0 Likes
  • 64 Views
  • 0 Comments
altΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ο Γιάννης Χρύσου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος εργάζεται στο αντικείμενο της Διατροφής και της Διαιτολογίας από το 1999. Διατηρεί το προσωπικό του Διαιτολογικό γραφείο στο Μαρούσι από το 2001. Παράλληλα είναι Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος στην Ευρωκλινική Παίδων.
    
Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι καταφέρνει να συνδυάζει άριστα την παροχή διατροφικών οδηγιών αλλά και αύξησης της φυσικής δραστηριότητας με τον καλύτερο και επιστημονικό τρόπο.
    
Στην επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί ως υπεύθυνος διαιτολόγος στο τμήμα παχυσαρκίας του Ενδοκρινολογικού τμήματος του Κοργιαλένειου – Μπενάκειου Νοσοκομείου και στο δημοτικό Πολυιατρείο του Δήμου Πεύκης.
    
Από το 2002 συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ενημέρωσης των καταναλωτών μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διατηρώντας της δική του στήλη στην εκπομπή της Ρίκας Βαγιάνη στην ΝΕΤ, σε εκπομπή μαγειρικής στο STAR CHANNEL, αλλά και στην ενημερωτική εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ, από το 2002 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα αρθρογραφει σε αρκετά περιοδικά υγείας όπως το FORMA, το PARENTS κ.α. αλλά και στον ημερήσιο τύπο.
    
Το διάστημα 2000 έως το 2006 συμμετείχε με ουσιαστικό έργο στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων από την θέση του Γενικού Γραμματέα. Μετά το 2007 αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, ενός μη κερδοσκοπικού φορέα για την ενημέρωση των καταναλωτών με συνεχές έργο τόσο στην βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των ενήλικων Ελλήνων και των παιδιών, όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παχυσαρκίας. Μαζί με τους συνεργάτες του Χαράλαμπο Γεωργακάκη και Κωνσταντίνο Ξένο, έχει δημιουργήσει σύγχρονα προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών που έχουν λάβει χώρα σε σχολεία της Αττικής αλλά και στα μεγάλα ΚΕΠ της Αθήνας.
    
Παράλληλα έχει συνεργαστεί με μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων με σκοπό την δημιουργία νέων – πιο υγιεινών προϊόντων αλλά και για την βελτίωση των υπαρχόντων προϊόντων (σχετικά με την σύσταση και την ετικέτα τους).
   
Στοιχεία Επικοινωνίας:
       
Γιάννης Χρύσου
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής
Δημητρίου Μόσχα 20  
Μαρούσι  ΤΚ 15121  
Τηλ: 2106149088 – Κιν: 6974421217
www.giannischrysou.gr
www.eid.org.gr

  • Μοιραστείτε: