Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Άγρια βατόμουρα στην καταπολέμηση του καρκίνου
Άγρια βατόμουρα στην καταπολέμηση του καρκίνου

Άγρια βατόμουρα στην καταπολέμηση του καρκίνου

  • April 14, 2014
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με αποκλειστικό, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας The Australia νέο φάρμακο κατά του καρκίνου που έχει εφαρμοστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία σε ζώα γεννά νέες ελπίδες στην επιστημονική κοινότητα για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Πρόκειται για άγρια βατόμουρα που βρίσκονται μόνο στα τροπικά δάση του Atherton Tablelands, δυτικά του Cairns και τα οποία τυχαία εντόπισε ένα ζευγάρι επιστημόνων, ενώ έκαναν τον πρωινό τους περίπατο σε δάσος της Κουηνσλάνδης.

H δρ. Γκόρντον και ο σύζυγός της Πόλ Ρεντέλ, έχουν αφιερώσει πάνω από μία δεκαετία στη μελέτη και την εξέλιξη του φαρμάκου, καθώς επίσης και στην επίδραση που έχει σε ζώα που πάσχουν από καρκίνο. Εκατοντάδες άλογα, σκυλιά, γάτες που υπέφεραν από θανατηφόρα καρκινώματα, μετά τη θεραπευτική αγωγή με το νέο φάρμακο, οι όγκοι τους διαλύθηκαν.

alt

Το νέο φάρμακο ονομάζεται EBC -46 κατασκευάστηκε από τους σπόρους του καρπού του δένδρου blushwood και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η δοκιμή του σε καρκινοπαθείς.

Οι δοκιμές θα γίνουν αρχικά σε ασθενείς που πάσχουν από προχωρημένη μορφή μελανώματος, καθώς επίσης και από καρκίνο του εγκεφάλου και του αυχένα που είναι και οι πιο δύσκολες μορφές να καταπολεμηθούν, μέχρι τώρα.  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline