Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές
Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές

  • April 11, 2014
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

altΕυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, τη συμμετοχή της προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένης Κρεμαστινού και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας και της γενικής διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές της χώρας και την αναβάθμιση των παρερχομένων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση έναρξη της υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων φυματίωσης των κρατουμένων. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνεργασία με το αντιφυματικό ιατρείο του νοσοκομείου «Σωτηρία» και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ εξετάζεται η άμεση διάθεση, από το υπουργείο Υγείας, ενός παθολόγου και ενός ψυχιάτρου για τις ανάγκες των φυλακών Κορυδαλλού.

alt

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, θάλαμος αποσυμπίεσης για ανθεκτική φυματίωση, σε νέα πτέρυγα που ήδη κατασκευάστηκε.

Ακόμη, θα γίνει προσπάθεια στελέχωσης των φυλακών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, ενώ θα αναβιώσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξη στο ΕΣΥ του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline