Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επίσκεψη Βορίδη στο ΣτΕ και για την συνταγογράφηση
Επίσκεψη Βορίδη στο ΣτΕ και για την συνταγογράφηση

Επίσκεψη Βορίδη στο ΣτΕ και για την συνταγογράφηση

  • July 31, 2014
  • 0 Likes
  • 52 Views
  • 0 Comments

altΗ προσωρινή διαταγή του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζου με την οποία «πάγωσε» προσωρινά  η εφαρμογή του πλαφόν στην συνταγογράφηση  των δραστικών ουσιών, ήταν ένα από τα βασικά θέμα  που συζητήθηκαν κατά την σημερινή επίσκεψη  του υπουργού Υγείας  Μάκη Βορίδη στον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κ. Ρίζο για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν  το υπουργείο Υγείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκκρεμή υπόθεση για το πλαφόν στη συνταγογράφηση  των δραστικών ουσιών. Ο κ. Βορίδης άκουσε τις νομικές θέσεις-απόψεις του κ. Ρίζου για το επίμαχο θέμα και ανταπάντησε με οικονομικά δεδομένα.

Πάντως, να σημειωθεί ότι ο κ. Βορίδης μέχρι τώρα δεν έχει καταθέσει στο ΣτΕ την αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής του κ. Ρίζου που είχε ανακοινώσει προ δύο ημερών.

alt

Παράλληλα, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα συζητηθεί σε σχηματισμό Ολομέλειας με εισηγητή τον πάρεδρο Ηλία Μάζο η αίτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Υγείας και η απόφαση   του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση  των δραστικών ουσιών.

Ακόμη, η συζήτηση της κυρίας προσφυγής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ με την είσοδο του νέου δικαστικού έτους, που αρχίζει 16 Σεπτεμβρίου 2014.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline