Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΙΣΑ: Δικαίωση για τους ιατρούς των τ. Μονάδων ΕΟΠΥΥ και τ. ΙΚΑ
ΙΣΑ: Δικαίωση για τους ιατρούς των τ. Μονάδων ΕΟΠΥΥ και τ. ΙΚΑ

ΙΣΑ: Δικαίωση για τους ιατρούς των τ. Μονάδων ΕΟΠΥΥ και τ. ΙΚΑ

  • May 16, 2014
  • 0 Likes
  • 50 Views
  • 0 Comments

altΜετά από μακροχρόνιο συστηματικό και πιεστικό αγώνα του ΠΙΣ, του ΙΣΑ, των επαγγελματικών ενώσεων και των ιατρικών φορέων, έρχεται η δικαίωση για τους γιατρούς των τ. Μονάδων ΕΟΠΥΥ που βρέθηκαν εκτός του συστήματος επισκέψεων στο e-ΔΑΠΥ από αρχές 2014.

Στους γιατρούς που επέλεξαν να συνεχίσουν στα ιατρεία τους, το Υπουργείο Υγείας υποσχέθηκε ότι θα έδινε τη δυνατότητα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, υπόσχεση την οποία ο ΙΣΑ διεκδίκησε καρέ, καρέ, μαζί με όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων της χώρας.

Τελικά καταφέραμε την υπογραφή της υπουργικής απόφασης τέλη Απρίλιου και την υλοποίησή της από αύριο. Έτσι, από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, ανοίγει η διαδικασία σύναψης εξάμηνων συμβάσεων με το ΠΕΔΥ για τους 3.000 γιατρούς των τ. Μονάδων ΕΟΠΥΥ και πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να μην ενταχθούν ως μόνιμο προσωπικό στο σύστημα υγείας αλλά να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Η δυνατότητα δήλωσης ενεργοποιείται από την Παρασκευή 16 Μαΐου και για μια εβδομάδα, ως την ερχόμενη Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποδεχθούν τη σχετική «Δήλωση Γιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κάνοντας χρήση του προσωπικού τους κωδικού.

alt

Δείτε αναλυτικότερα την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ΕΔΩ

Ο ΙΣΑ δηλώνει ικανοποίηση για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στους γιατρούς μέλη του που επί πολλά χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα δηλώνει και επαγρύπνηση προς την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς μέλη του, μέσα από τις πάγιες διεκδικήσεις του:

1) Συλλογικές συμβάσεις
2) Αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και
3) Δυνατότητα σύμβασης για όλους τους γιατρούς

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline