Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τα video games βοηθούν τα ντροπαλά παιδιά
Τα video games βοηθούν τα ντροπαλά παιδιά

Τα video games βοηθούν τα ντροπαλά παιδιά

  • August 26, 2010
  • 0 Likes
  • 30 Views
  • 0 Comments

Τα παιδιά που περνούν ατελείωτες ώρες παίζοντας video games στον υπολογιστή τους, μπορούν να συνάπτουν φιλίες και να καλλιεργούν τις κοινωνικές δεξιότητές τους σε μεγαλύτερο βαθμό από όταν δεν ασχολούνται με το συγκεκριμένο, «επικίνδυνο» για τους περισσότερους γονείς, σπορ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες παίζοντας video games στον υπολογιστή τους μπορεί να συνάπτουν φιλίες και να καλλιεργούν τις κοινωνικές δεξιότητές τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση.

Όπως έγραψε η South China Morning Post, αντί να τα βλάπτουν, τα παιχνίδια στον υπολογιστή μπορεί να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των συνεσταλμένων ανηλίκων και να αυξάνουν την ικανοποίησή τους.

Τα video games θεωρούνται εξίσου ευεργετικά με το να συνάπτει κάποιος φιλίες με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή όχι διαδικτυακά, συμπεραίνουν οι επιστήμονες του Κινεζικού Πανεπιστημίου στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι βασίστηκαν στις απαντήσεις 600 μαθητών δημοτικού που περνούσαν καθημερινά, κατά μέσο όρο, 67 λεπτά, παίζοντας στον υπολογιστή τους.

Πηγή: Deutsche Presse-Agentur

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline