Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Βιοιατρική: Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος για καρκίνο του Παχέος Εντέρου
Βιοιατρική: Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος για καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Βιοιατρική: Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος για καρκίνο του Παχέος Εντέρου

  • March 15, 2012
  • 0 Likes
  • 46 Views
  • 0 Comments

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα προσφέρει και φέτος δωρεάν εξετάσεις για τις “Εβδομάδες Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου” που διοργανώνει με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας – Μάρτιος 2012).

Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 19 έως 31 Μαρτίου 2012 τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310 459 660 (Θεσσαλονίκη), ή μέσω Ιnternet στην ιστοσελίδα www.bioiatriki.gr/pentero, oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των εθνικών προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πολλές αναπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής του Ομίλου και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ενημέρωση, έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα (Mayer κοπράνων) στο κοινό.

Ως πρωτοπόρος της ιατρικής διάγνωσης, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βοηθά με τις κοινωνικές αυτές δράσεις στο να γίνει η σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης κτήμα του ελληνικού κοινού.

Πηγή: Όμιλος Βιοιατρική

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline