Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Λοβέρδος: Η εργασιακή εφεδρεία δεν αφορά τα νοσοκομεία
Λοβέρδος: Η εργασιακή εφεδρεία δεν αφορά τα νοσοκομεία

Λοβέρδος: Η εργασιακή εφεδρεία δεν αφορά τα νοσοκομεία

  • September 25, 2011
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

Διέψευσε κατηγορηματικά την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τα σενάρια περί εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία.

«Κάποιοι», είπε ο υπουργός, «για πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκουν ευκαιρία να διακινήσουν φήμες για εργασιακή εφεδρεία». «Αυτό», πρόσθεσε, «είναι απολύτως ψευδές καθώς αυτό το μέτρο δεν αφορά τα νοσοκομεία».

Εξάλλου, σε επιστολή του, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζος υπογραμμίζει πως «όσα διακινούνται για τα περί εργασιακής εφεδρείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στις (7) ΔΥΠε και στους εποπτευόμενους από αυτές φορείς τους, είναι ανυπόστατα».

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο -οι οποίοι τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν καταλάβει τις κεντρικές υπηρεσίες του , αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και στις περικοπές μισθών, πραγματοποιούν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Τα σχέδια για εργασιακή εφεδρεία σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποτελούν ακραία πρακτική. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη σοβαρές ελλείψεις. Αν εκδιωχθεί προσωπικό, τότε θα διενεργούν τις εξετάσεις θυρωροί και καθαρίστριες» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline