Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Βάλε τη σκάλα στη γυμναστική σου
Βάλε τη σκάλα στη γυμναστική σου

Βάλε τη σκάλα στη γυμναστική σου

  • September 20, 2017
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Είναι μάλλον το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που έχεις στην διάθεση σου για να φτιάξεις πόδια και γλουτούς. Και υπάρχει σε αφθονία.
        
Στην πολυκατοικία σου, στην δουλειά σου, στο μετρό, στις πλατείες. Αν δεν έχεις κόλλημα με το πως θα σε κοιτάζουν οι γύρω, βγες και κάνε την σωστή δουλειά.
        
Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις; Αρχικά στόχευσε σε ορόφους. Σκάλες τριών ορόφων, αλλιώς 150 σκαλιά περίπου. Ξεκινάς τον πρώτο γύρο ανεβαίνοντας τις σκάλες σε έναν χαλαρό ρυθμό τρεξίματος, ανεβαίνοντας μια σκάλα τη φορά. Μετά κατεβαίνεις με τζόκινγκ. Ύστερα κάθεσαι για 60 δευτερόλεπτα με την πλάτη στον τοίχο σε μορφή καθίσματος. Σα να κάνεις  squat. Απλώς δεν ανεβοκατεβαίνεις.
        
Στον δεύτερο γύρο ανεβαίνεις τις δύο πρώτες σκάλες, μετά την τρίτη, αυτή τη φορά σε πιο γρήγορο ρυθμό. Κατεβαίνεις με τζόκινγκ και κάθεσαι για 60 δεύτερα σε στάση plank.
        
Στον τρίτο γύρο τις ανεβαίνεις όλες με τη μία και στην αρχή και στο τέλος κάθεσαι για 15 δεύτερα σε στάση squat. Προσπαθείς κιόλας να ανέβεις 2-2 τα σκαλιά.
        
Κατεβαίνεις πάλι και κάνεις 20 κάμψεις. Σε κάθε γύρο φροντίζεις να ξεκουράζεσαι για 20 δεύτερα μετά από κάθε σκάλα. Κάνε αυτή την άσκηση για 20 λεπτά 3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον ή 5 φορές το πολύ. Όσο περισσότερο προχωράνε οι μέρες που έχεις συνηθίσει την άσκηση, αύξησε τον αριθμό των σκαλιών. Βάλε και 4η σκάλα. Και 5η. Όσο αντέχεις.
        
Πηγή: MensFitness.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: