Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επείγον: Γάζα Σήμερα – Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας
Επείγον: Γάζα Σήμερα – Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας

Επείγον: Γάζα Σήμερα – Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας

  • July 20, 2014
  • 0 Likes
  • 36 Views
  • 0 Comments

altΟι Γιατροί του Κόσμου παρακολουθούμε με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στην λωρίδα της Γάζας. Ζητάμε την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και εκεχειρία στην περιοχή, για να δοθεί χρόνος για διαπραγματεύσεις και για την φροντίδα των θυμάτων.

Οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί που κλιμακώθηκαν με την χερσαία επέμβαση της 18ης Ιουλίου 2014 έχουν εκατοντάδες θύματα, κυρίως άμαχους, γυναίκες και παιδιά και έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των κοινωνικών δομών και ιδιαίτερα των υπηρεσιών υγείας της περιοχής.

Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου μετά από συνάντησή μας με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη και ενόψει της συνάντησής μας με τον Ισραηλινό Πρέσβη, ζητάμε να εφαρμοστούν οι διεθνείς αποφάσεις για την παροχή ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στις εμπόλεμες περιοχές.

alt

Βασιζόμενοι στην εμπειρία μας (το διεθνές τμήμα των ΓτΚ βρίσκονται εκεί από το 2002), από προηγούμενες αποστολές μας στην Γάζα και από την άμεση παρέμβαση μας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, είμαστε σε ετοιμότητα να παρέχουμε πρώτες βοήθειες και φροντίδα υγείας στις πληγείσες περιοχές.

Ζητάμε σεβασμό στο ιατρικό προσωπικό και άμεση πρόσβαση για ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες.

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας… όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Περισσότερες πληροφορίες:

•  Μαΐλλη Λιάνα
Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου
Τηλ. επικοινωνίας: 2103213150

•  Κανάκης Νικήτας
Γενικός Γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου
Τηλ. επικοινωνίας: 2103213150
e-mail: info@mdmgreece.gr
web-site: www.mdmgreece.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline