Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αναβαθμίζεται βιοκλιματικά το νοσοκομείο Καλαμάτας
Αναβαθμίζεται βιοκλιματικά το νοσοκομείο Καλαμάτας

Αναβαθμίζεται βιοκλιματικά το νοσοκομείο Καλαμάτας

  • April 17, 2014
  • 0 Likes
  • 31 Views
  • 0 Comments

altΑναβαθμίζεται βιοκλιματικά το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από θετική αξιολόγηση με συνολικό προϋπολογισμό 2.142.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους της νοσηλευτικής μονάδας με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και με προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής.

Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθούν νέες κεντρικές αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης, με στόχο την αποφυγή μεγάλων απωλειών ψυχρού νερού στο εκτεταμένο δίκτυο του νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το δεύτερο μεγάλο έργο ενεργειακής εξοικονόμησης που υλοποιείται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μάλιστα από το ίδιο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

alt

Με την ολοκλήρωση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης, θα υπάρξουν άμεσα, τόσο οικονομικά οφέλη στο νοσοκομείο με σημαντική μείωση των εξόδων ενέργειας, όσο και περιβαλλοντολογικά οφέλη από τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Σημειώνεται τέλος, ότι η διαγωνιστική διαδικασία και η επίβλεψη του έργου θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μέσω προγραμματικής σύμβασης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα τη Μεγάλη Δευτέρα από το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline