Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Και τα αναλώσιμα θα καλύπτονται για τους ανασφάλιστους διαβητικούς
Και τα αναλώσιμα θα καλύπτονται για τους ανασφάλιστους διαβητικούς

Και τα αναλώσιμα θα καλύπτονται για τους ανασφάλιστους διαβητικούς

  • November 17, 2014
  • 0 Likes
  • 69 Views
  • 0 Comments

altΌχι μόνο τα φάρμακα αλλά και τα αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς θα χορηγεί, πλέον, δωρεάν το κράτος σε ανασφάλιστους διαβητικούς. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι αρκετοί από τους συμπολίτες μας με σακχαρώδη διαβήτη τυγχάνουν να είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

Σημειώνεται ότι έχουν, ήδη, ακριβώς την ίδια φαρμακευτική κάλυψη με τους ασφαλισμένους, άρα προμηθεύονται κανονικά τα φάρμακά τους. Ωστόσο, εκτός από τα φάρμακα, οι ανασφάλιστοι πολίτες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη χρειάζονται και χρησιμοποιούν αναλώσιμα, τα οποία, μάλιστα, σχετίζονται άμεσα με τη χορήγηση- δοσολογία του φαρμάκου (ινσουλίνης). Έτσι, τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και ο ΕΟΠΥΥ, είχαν γίνει αποδέκτες αιτημάτων για την κάλυψή τους, τα οποία τελικά ικανοποιήθηκαν.

alt

Ήδη, ζητήθηκε και εγκρίθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η δυνατότητα αποζημίωσης αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού σε δικαιούχους του Ν. 4270/2014, δηλαδή σε ανασφάλιστους πολίτες. Η μηνιαία δαπάνη τους εκτιμάται σε 250.000 ευρώ για τους ανασφάλιστους κατ’ αναλογία με τη χορήγηση φαρμάκων, με βάση τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου.   

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline