Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τελικά μας ωφελεί ή όχι το κόκκινο κρασί;
Τελικά μας ωφελεί ή όχι το κόκκινο κρασί;

Τελικά μας ωφελεί ή όχι το κόκκινο κρασί;

  • May 14, 2014
  • 0 Likes
  • 13 Views
  • 0 Comments

altΤο κόκκινο κρασί ίσως να μην κάνει τελικά τόσο καλό στην υγεία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-ισπανο-ιταλική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να αμφισβητήσει την πολυδιαφημισμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστατευτική δράση ενός βασικού συστατικού του κρασιού, της ρεσβερατρόλης.

Η μελέτη δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι η εν λόγω ουσία όντως προστατεύει από καρδιοπάθεια και καρκίνο ή ότι παρατείνει τη διάρκεια της ζωής. Επειδή πλέον τα πράγματα έχουν μπερδευτεί, οι ειδικοί προτείνουν να γίνουν νέες μεγάλες έρευνες, ώστε να δοθεί μια οριστική απάντηση σε ποιό βαθμό είναι αλήθεια ή μύθος ότι το κόκκινο κρασί και όποιο άλλο τρόφιμο ή ποτό περιέχει ρεσβερατρόλη, είναι ωφέλιμο για την υγεία σε βάθος χρόνου.

alt

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρίτσαρντ Σέμπα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικο του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου «JAMA Internal Medicine», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, παρακολούθησαν την υγεία σχεδόν 800 ηλικιωμένων κατοίκων (άνω των 65 ετών) σε δύο χωριά της περιοχής Κιάντι της Τοσκάνης, από όπου προέρχεται και το ομώνυμο κρασί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline