Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τσάκρης: Θα υπάρξει 5ο κύμα της πανδημίας
Τσάκρης: Θα υπάρξει 5ο κύμα της πανδημίας

Τσάκρης: Θα υπάρξει 5ο κύμα της πανδημίας

  • November 19, 2021
  • 0 Likes
  • 46 Views
  • 0 Comments

Την πεποίθηση πως θα είναι «πολύ δύσκολος μήνας ο Δεκέμβριος, θα έχουμε ένα μακρόσυρτο 4ο κύμα», εξέφρασε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

Σχετικά με το ενδεχόμενο το κύμα να είναι βαρύ και θανατηφόρο, ο καθηγητής τόνισε ότι η Ευρώπη ξέχασε ότι το φθινόπωρο είναι η εποχή του κορωνοϊού, όπως και πέρυσι.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πρόβλημα στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι θα προστίθενται σοβαρά περιστατικά και πρόσθεσε πως «υπήρξε μια αύξηση πολύ απότομη και στη συνέχεια θα υπάρξει κάθοδος, λογικά πριν τα Χριστούγεννα».

Ο ίδιος σημείωσε πως όλο το Δεκέμβριο θα έχουμε αυτή την πίεση και «μετά λογικά θα έχουμε κάμψη αλλά έχουμε και το χειμώνα μπροστά μας».

Ο κ. Τσακρής επεσήμανε πως θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η τρίτη δόση, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα του Ισραήλ, συμπληρώνοντας ότι «δεν φταίει το εμβόλιο, όσο περνάνε οι μήνες περνάει η δραστικότητα», τόνισε.

Εν συνεχεία, όπως αναφέρει το skai.gr, δήλωσε ότι θα μπούμε σε ένα 5ο επιδημικό κύμα μέσα στο χειμώνα και θα νοσήσουν οι εμβολιασμένοι που δεν έχουν πια ανοσία, όπως συνέβη στο Ισραήλ.

«Ελπίζουμε ότι ο ιός θα γίνει επιδημικός κάποια στιγμή και θα είναι λιγότερα τα περιστατικά», ανέφερε.

«Η τρίτη δόση κάνει καλύτερη ανοσία σε σχέση με την δεύτερη, ενώ διαρκεί περισσότερο σε σύγκριση με τη δεύτερη», κατέληξε ο καθηγητής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


  • Μοιραστείτε: