Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Το μεγάλο δίλημμα: 3 κανονικά γεύματα ή 6 μικρά;
Το μεγάλο δίλημμα: 3 κανονικά γεύματα ή 6 μικρά;

Το μεγάλο δίλημμα: 3 κανονικά γεύματα ή 6 μικρά;

  • September 25, 2017
  • 0 Likes
  • 33 Views
  • 0 Comments

Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες αναζητούν εκείνη την διατροφική φόρμουλα που θα βοηθήσει τον ανθρώπινο οργανισμό να σταθεί πολύ μακριά από την παχυσαρκία.
        
Πριν από 30 χρόνια ήταν σύνηθες να τρώμε 2-3 γεύματα την ημέρα. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν έρευνες που έλεγαν ότι η καλύτερη τακτική ήταν τα πολλά μικρά γεύματα την ημέρα. Η λογική πίσω απ’ αυτό είχε να κάνει με την λιγούρα. Αν έτρωγες 3 γεύματα, τότε σίγουρα θα έτρωγες κάτι μικρό ενδιάμεσα, όπως ένα φρούτο ή μια σοκολάτα.
        
Ένας από τους λόγους που ίσως έγινε must αυτή η μορφή διατροφής ήταν και ο τρόπος ζωής. Ποιος έχει τον χρόνο να φτιάξει τρία κανονικά γεύματα;
        
Οπότε οι λύσεις των μικρών γευμάτων που δεν απαιτούν πολύ χρόνο έμοιαζε να κουμπώνει. Οι καιροί αλλάζουν, η επιστήμη βλέπει τα ίδια πράγματα με μια διαφορετική ματιά και φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα 6+ μικρά γεύματα την ημέρα. Αντιθέτως, βρισκόμαστε σε μια αντίστροφη πορεία όπου τα 3 ή και 2 μεγάλα γεύματα μπαίνουν και πάλι στο προσκήνιο.
        
Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει απόλυτη εφαρμογή. Είναι μια σειρά από πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή. Αν το άτομο για παράδειγμα έχει αδυναμία εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων στο στομάχι του. Αν νιώθει ότι χορταίνει με τις μικρές ποσότητες. Σε ορισμένους μετράει πολύ και το χρονικό σημείο που θα φάνε.
        
Για παράδειγμα υπάρχουν ορισμένες νέες διατροφικές συμβουλές που λένε ότι καλό είναι να τοποθετούνται όλα τα γεύματα σε ένα χρονικό διάστημα. Λόγου χάρη από τις 12 το πρωί ως τις 8.
        
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: