Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Το κάπνισμα δεν βλάπτει απλώς την υγεία σου. Αλλοιώνει το DNA σου!
Το κάπνισμα δεν βλάπτει απλώς την υγεία σου. Αλλοιώνει το DNA σου!

Το κάπνισμα δεν βλάπτει απλώς την υγεία σου. Αλλοιώνει το DNA σου!

  • November 23, 2018
  • 0 Likes
  • 42 Views
  • 0 Comments

Θα περίμενε κανείς ότι αυτές οι προειδοποιήσεις για το τσιγάρο και το κάπνισμα θα θεωρούνταν πια κλισέ, γιατί οι άνθρωποι θα τις είχαν αντιληφθεί.
    
Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις και η ενημέρωση δεν είναι ποτέ κλισέ. Όλοι μας πάνω κάτω γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει το τσιγάρο στον οργανισμό μας. Αν νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα, πάντοτε υπάρχει πρόσφορο έδαφος για νέες ή πιο λεπτομερείς παλιές προσθήκες.
    
Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science εξηγείται με κάθε λεπτομέρεια το πως ο καπνός διεισδύει στον οργανισμό, στα κύτταρα σου και τους αλλάζει σύσταση.
    
Συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος που καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, βλέπει περίπου στις 150 μεταβολές των κυττάρων στους πνεύμονες του. Μέσα σε ένα χρόνο! Ο αντίστοιχος αριθμός για τον λάρυγγα είναι 97 και για τη στοματική κοιλότητα 39. Και αυτό είναι μια διαδικασία που συμβαίνει στους ίδιους ρυθμούς κάθε χρόνο.
    
Όπως εξηγεί ο Ludmil Alexandrov, ερευνητής στο National Laboratory του Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό, αυτές οι μεταλλάξεις των οργάνων είναι που δημιουργούν τις συνθήκες για να πάθει κάποιος καρκίνο. Έναν από τους 17 που σχετίζονται άμεσα με το τσιγάρο και σκοτώνουν 6 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άντρες που καπνίζουν έχουν 23 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν καρκίνο και οι γυναίκες 13, σε σχέση με τους μη καπνιστές.
    
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            

  • Μοιραστείτε: