Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Το φάρμακο που σκοτώνει τα καρκινογόνα βλαστοκύτταρα
Το φάρμακο που σκοτώνει τα καρκινογόνα βλαστοκύτταρα

Το φάρμακο που σκοτώνει τα καρκινογόνα βλαστοκύτταρα

  • June 28, 2017
  • 0 Likes
  • 45 Views
  • 0 Comments

Για να μην υπερενθουσιαστείς δεν μιλάμε για κάποια ιατρική ανακάλυψη. Πρόκειται για ένα φάρμακο που ήδη υπάρχει στην αγορά.
         
Στην ουσία για ένα μείγμα φαρμακευτικών ουσιών. Και αυτό το μείγμα αποτέλεσε το όπλο μιας ομάδας στο McMaster University για να κατανοηθεί ακόμα καλύτερα ο καρκίνος και κυρίως ο επανακάμψας.
        
Ο καρκίνος που αντιμετωπίζεται, καταφέρνεις να τον απομακρύνεις, αλλά επιστρέφει.
         
Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Cell Chemical Biology Journal, ο Μικ Μπάτια, διευθυντής του McMaster Stem Cell and Cancer Research Institute, αναφέρει ότι «χρησιμοποιήσαμε κάποια φάρμακα που ήδη χρησιμοποιούσαμε και καταφέραμε να καταλάβουμε πως θα σκοτώσουμε τα καρκινικά κύτταρα». Ποιο ήταν το εύρημα τους; Λέγεται Sam68 και είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και κατάφερε να σκοτώσει τα μολυσμένα κύτταρα.
         
Αυτή η ανακάλυψη θα βοηθήσει ώστε να γίνουν καλύτερες οι θεραπείες για τους πάσχοντες και να μην αναλώνονται σε μη αποτελεσματικές θεραπείες. Το απτό παράδειγμα που έχουν οι επιστήμονες για να αντιμετωπίζουν με καλύτερο τρόπο τα διάφορα είδη καρκίνου, είναι η θεραπεία στον καρκίνο του μαστού, όπου η εκάστοτε ασθενής παίρνει μια συνταγή αντιμετώπισης που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του οργανισμού της.
         
Πηγή: Τechnologynetworks.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: